İngilizler ve yerli uşaklarından alçak iftira

İngilizler ve içimizdeki taşeronları Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak için harekete geçti. Terör örgütlerine destek vererek ülkeyi karanlık günlere götürmek isteyen ihanet şebekesi saldırıya geçti. Son olarak İngiliz Guardian gazetesinde Türkiye'ye çirkin ithamlar yöneltilen alçakça bir haber yer aldı...

Giriş Tarihi 08 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 09 Eylül 2015, 10:57
İngilizler ve yerli uşaklarından alçak iftira

İÇİNDEKİLER

İngiliz The Guardian gazetesinin Türkiye muhabiri Constanze Letsch'in Silopi ve Cizre'den geçtiği haberinde, Türkiye'de bir Suriye senaryosu yaşandığı algısı oluşturulmaya çalışıldı. Haberde, Kürt asıllı sivil vatandaşların Türkiye güvenlik güçlerine mensup keskin nişancılar tarafından hedef alındığı iftirasına yer verildi.

Constanze Letsch, çirkin suçlamalarla dolu haberinde, 'Türk hükümetinin PKK'ya karşı 2 yıl süren ateşkesi yırtıp attığını' savundu. Hükümetin, Güneydoğu şehir ve kasabalarında 'yeni bir silah olarak' keskin nişancıları kullanmaya başladığını yazdı.

'Görgü tanıkları' olarak tanımladığı kişilerin ifadelerini aktararak haberini sürdüren Guardian muhabiri, sahte isimlere yer vererek, keskin nişancılar tarafından vurulduğunu öne sürdüğü sözde sivil vatandaş "Hamdi Olas"ın yaşadıklarını aktardı. Guardian muhabiri, Olas'ın bir keskin nişancı tarafından vurularak yaralandığını ardından da götürüldüğü hastanede güvenlik güçleri tarafından infaz edildiğini öne sürdü.



SELİN GİRİT'TEN ALÇAK PROPAGANDAYA DESTEK
Gezi olaylarında 'ekonominin durdurulması' çağrısı yapan BBC muhabiri Selin Girit de bu haberi sosyal medyada yaymak için hiç zaman kaybetmedi. Girit, Guardian'ın iftiralarla dolu çirkin haberini twitter hesabından takipçileri ile paylaştı.