Türkiye Ortadoğu'yu yönetecek tek ülke olduğu için hedefte

A Haber’de canlı yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına bu hafta Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Şehit Orgeneral Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, Eski Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı ve Bilgi Tek. Strateji Derneği Başkanı Abdullah Çiftçi konuk oldu.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 08 Ağustos 2015, 02:08
Türkiye Ortadoğu’yu yönetecek tek ülke olduğu için hedefte

İÇİNDEKİLER

İşte programdaki önemli açıklamalardan satırbaşları…


ŞEYHANLIOĞLU: Şİİ İRANI'YLA BATI ARASINDA BİR İTTİFAK KURULDU
Bakın, şu anda bir örgüt daha var. Türkiye kamuoyu bunu çok bilmiyor. Ben yakından biliyorum ve mutlaka bu konuyla ilgili olanlar biliyordur ama çok önemli. DAEŞ'den daha korkunç bir örgüt. Şiiler'in, Irak'ın bildiğiniz devlet mekanizmasını ortadan kaldıran İran'ın kurduğu Haşdi Şaabi örgütü var. Bu Haşdi Şaabi örgütü Irak'ın devlet mekanizmasını ortadan kaldırmış durumda. Bugün Bağdat'a giderseniz, bir Allah'ın kulu 'Ben Sünni'yim' diyemiyor. Sünni kalmadı, oysa Bağdat bir Sünni şehridir. Burada enteresan bir şey var, Şii İran ile batı arasında bir ittifak kuruldu ve bu ittifakta Türkiye bölgeden atıldığı gibi bölge batı ile beraber yani bu yolu hiç Kudüs'e uğramayan Kudüs tugayları komutanı, İsrail ile birlikte hareket ediyor.

ŞEYHANLIOĞLU: TÜRKİYE ORTADOĞU'YU YÖNETECEK TEK ÜLKE OLDUĞU İÇİN HEDEFTE
Türkiye, Ortadoğu'da, İslam dünyasında medeniyet üretme kapasitesine sahip tek ülkedir. En büyük korkuları budur. Yeni bir Osmanlı olmamasıdır. Boşnaklara Srebrenitsa'da yapılanların aynısı her gün Suriye'de yapılıyor, başka yerlerde de yapılıyor. Bunun sebebi çok basit: Türkiye'nin bir daha ayağa kalkmaması.


BİTLİS: BABAM OSMANLI'DAN BUGÜNE SUİKAST İLE ÖLDÜRÜLEN İLK ORGENERAL
Babam, Osmanlı tarihinde suikast ile öldürülen ilk orgeneral. Bakın, Silahlı Kuvvetler ile Emniyet, MİT tek bir yazışma yapmamış.