Bakan Eker ve Yılmaz yaralıları ziyaret etti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ile Kalkınma Bakanı Yılmaz, Suruç'taki terör saldırısında yaralanarak Diyarbakır'da tedavi gören Güney Alvanoğlu'nu ziyaret etti.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2015, 18:22
Bakan Eker ve Yılmaz yaralıları ziyaret etti

İÇİNDEKİLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suruç'taki terör saldırısında yaralanarak Diyarbakır'da tedavi altına alınan Güney Alvanoğlu'nu ziyaret etti.

Bakanlar Eker ve Yılmaz, DSİ Bölge Müdürlüğü'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle yapılan toplantının ardından, Suruç'taki saldırıda yaralanarak Dicle Üniversitesi Hastanelerinde tedavi altına alınan Güney Alvanoğlu'na (28) geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Bakan Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da, sivil toplum ve meslek kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle DSİ Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Bakan Eker burada, Suruç'taki terör saldırısını nefretle ve şiddetle kınadığını belirterek, saldırıyı insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak telakki ettiğini, orada sadece masum gençlerin değil, Türkiye'deki bütün vatandaşların ve Türkiye Cumhuriyeti'nin hedef alındığını dile getirdi.

Eker, geçen yıl yaşanan Kobani olaylarından nemalanmak isteyenlerin ve bunu bir vesile kılıp toplumu şiddet sarmalına döndürmeye çalışanların geçmişte olduğunu vurgulayarak, Kobani bahanesiyle çıkan olaylarda 50'nin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini ve saldırıya uğradığını söyledi.

Sosyal medya üzerinden sürekli enformatik kirlilik oluşturulduğuna dikkati çeken Eker, şunları kaydetti:

"Sosyal medya üzerinden yönlendirmeler oluyor, suçlular bulunuyor. Hükümet bir yere, AK Parti bir yere, devlet bir yere konuluyor. Bütün bunların aslında gayesi bu olay üzerinde Türkiye'de bir kaotik ortam yaratmak, Türkiye'de insanları birbirine düşürmek, Türkiye'de Çözüm Süreci'ne ve hükümet kurma çalışmalarına bir şekilde zarar vermektir. Onun için bu konuları doğru okumamız lazım, onun için sağlıklı bir değerlendirme yapmamız lazım."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'da, siyasi pozisyonları bir tarafa bırakıp, teröre karşı ortak tavır sergilenmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 4 partiye "Gelin birlikte bir deklarasyon yapalım" çağrısında bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, Meclis'te grubu bulunan partilerin bu konuda ortak tavır geliştirmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.