Midilli seferi

Yunanistan'ı kurtarma paketi tatilci Türkler'den geldi. Binlerce vatandaş Yunan adası Midilli'ye gitmek için kuyruğa girdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2015 Güncelleme 18 Temmuz 2015, 00:00
Midilli seferi

İÇİNDEKİLER

Ekonomik kriz içindeki Yunanistan'ı turizmi, bu zor günlerde Türk turistler sayesinde soluk aldı. Balıkesir'in Edremit Körfezi ilçeleri başta olmak üzere İzmir ve İstanbul'dan çok sayıda tatilci, Yunan adası Midilli'ye akın etti. Yoğunluk nedeniyle Ayvalık-Midilli arasına karşılıklı yolcu taşıyan Turyol şirketi ile Jale Tur şirketi, ek sefer koymak zorunda kaldı.

SADECE 25 EURO...
Ayvalık gümrük kapısı önünde uzun kuyruklar oluştu. Tatilciler Ayvalık'tan ortalama 1 saat 15 dakika süren feribot yolculuğunun ardından Midilli'ye ulaştı. Midilli'ye sefer yapan bir tur firmasının sahibi Ahmet Jale, "Adaya gidiş ve dönüş ücreti, tek kişi 25 Euro (Yaklaşık 75 TL). Yoğun ilgi var. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda adaya 5 bin kişi gitmişti" dedi. Ulaşım kolaylığı ile adanın doğal güzelliklerinin bozulmamasının ilgiyi arttırdığını söyleyen Ahmet Jale, "İnsanlar dinleniyor, eğleniyor. Firmamızın turu sayesinde görülmeye değer yerler geziliyor. Adanın gizemli bölgeleri tanıtılıyor. Bu arada fiyatlar da çok yüksek değil. Gruplarda daha da ucuz oluyor" diye konuştu. Öte yandan Midilli'ye ayak basan tatilcilerin çoğu, denizi ve kumsalıyla ünlü Molivos'u tercih etti.