'Hazine'dar

CHP'li emlak zengini Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin ardından ikinci skandal Beşiktaş'ta patladı. Belediye Başkanı Hazinedar, 1 yılda servetine servet kattı. Boğaz' a karşı milyonluk yatırımlar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun ise sözünü dinlemeyen Hazinedar'a küstüğü ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2015 Güncelleme 18 Temmuz 2015, 01:53
’Hazine’dar

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi, rant vurgunuyla sarsıldı. Emlak yolsuzluğuna imza atan CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ardından, skandal bu kez Beşiktaş'a uzandı. CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, başkan seçildikten sonra servetini ikiye katladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise Hazinedar'ın üstünü çizdiği ortaya çıktı. CHP'deki rant skandalı Ataşehir'de başladı. 2009'da başkanlık koltuğuna oturan İlgezdi, başta eşi olmak üzere baldızından eniştesine kadar tüm ailesini emlak zengini yaptı. 5 milyon dolara 3 rezidans dairesi aldığı ortaya çıkan İgezdi'nin eşi Gamze Hanım ise "Devlet memuruyum" açıklamasıyla şaşırttı! CHP'deki emlak vurgunu ise bu kez Beşiktaş'ta patladı.

BOĞAZ'A KARŞI RANT
Bu kez, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün avukatı olan ve Sarıgül'ün önerisiyle CHP'nin Beşiktaş Belediye Başkanı olan Murat Hazinedar sahneye çıktı. 30 Mart 2014'te Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen ve başkan olmadan önce sadece 2 gayrimenkulü bulunan Hazinedar, başkan seçildikten sonra mal mülkte zirveye tırmandı. 10 milyon değerinde Boğaz manzaralı villa ve bir arsa satın aldı. Önce Beşiktaş'ta 632 metrekarelik arsanın sahibi oldu. Eşi Özlem Hazinedar ile yüzde 50 ortak hissedar olarak görülen Hazinedar, 4-5 milyon dolarlık arsanın değerini artırmak için de 27 Mayıs'ta Beşiktaş Belediyesi'nden imar izni çıkarttı.



KILIÇDAROĞLU KONUŞMUYOR
Hazinedar, 19 gün sonra da arsanın yanındaki 5.5 milyon lira değerindeki Boğaz manzaralı villayı satın aldı. Belediye Başkanı maaşıyla milyonluk yatırım yapan Hazinedar, eşini de unutmadı. Özlem Hanım'a 750 bin liralık süper lüks bir cip jesti yaptı. Vatandaş ise CHP'li isimlerin mal varlıkları karşısında şaşırdı. "Değirmenin suyu nereden" sorusu ise yine yanıtsız kaldı. Hazinedar'ın Etiler'de yeşil alan olarak görülen ve değeri 500 milyon lira olarak açıklanan bir arsaya imar izni çıkartması ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı. Kılıçdaroğlu, planlarda yeşil alan olarak görülen arazinin imara açılmaması için yardımcıları aracılığıyla haber yolladı. Ancak Hazinedar bildiğini okudu. Bunun üzerine CHP liderinin, arsayı imara açan Hazinedar ile konuşmadığı iddiaları ortaya atıldı.

'ARAŞTIRILSIN'
Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, başkan seçilmesinin ardından 10 milyon liralık Boğaz manzaralı bir villa ve arsa aldı. Aldığı arsaya imar izni çıkarttı. Konunun basına yansımasının ardından açıklama yaptı. Bayram nedeniyle gittiği memleketi Ordu Fatsa'da konuşan Hazinedar, "Hodri meydan, bütün mal varlığımın araştırmasını talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Çamura battıÇamura battı