Martı kazası

Otomobil sürücüsü, önüne çıkan martıya çarpmamak için aniden yavaşladı. Arkadan gelen 9 araç da zincirleme olarak çarpıştı. Feci kazaya neden olan kuş ise uçarak olay yerinden kaçtı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 00:00
Martı kazası

İÇİNDEKİLER

İstanbul Şişli'de bir martı trafiği birbirine kattı! Boğaziçi Köprüsü yönüne doğru seyreden bir otomobilin sürücüsü, yoldaki martıya çarpmamak için aniden yavaşladı. Ancak bu durum zincirleme trafik kazasıyla noktalandı.

TAKSİCİ YARALANDI
Martıyı ezmemek için duran araca, arkadan 80 kilometre hızla gelen 9 araç çarptı. Bazı sürücüler ise son anda yaptıkları manevralarla kurtuldu. Zincirleme kazaya neden olan martı ise olay yerinden hızla uçtu! Kazaya karışan taksinin şoförü Ferhat Çırpma başından hafif yaralanırken, araçlarda maddi hasar oluştu. Kaza nedeniyle D-100 Karayolu, tek yönlü trafiğe kapandı. Kazaya karışan otomobillerin olay yerinden kaldırılmasının ardından, trafik rahatladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Trafik Kontrol Merkezi'ne yansıyan kaza görüntüleri incelendikten sonra zincirleme kabusun yola aniden çıkan martı yüzünden yaşandığı ortaya çıktı.

ŞERİT DEĞİŞTİRDİ
Kazada başından yaralanan Ferhat Çırtma, kendisinin 9 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 7. sırada olduğunu belirtti. Kazazede, "Ben 80 kilometre ile yolda seyir halindeyken, aniden en önde bulunan bir otomobilin frene basarak şerit değiştirdiğini gördüm. Önümdeki araçlar birbirlerine çarpmaya başladı, ben de frene basmama rağmen önümdeki araca çarpmaktan kurtulamadım" dedi.

Mustafa KAYA