'Özgecan' tehdidi

Konya'da üniversite öğrencisi R.U. tartıştığı minibüs şoförünün kendisine "İkinci bir Özgecan, olayı neden yaşanmasın" dediğini iddia etti. Şoför serbest kalırken, genç kız bu duruma isyan eti!

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
'Özgecan' tehdidi
Üniversiteöğrencisi Özgecan Aslan, Hatay'da 11 Şubat günü minibüste katledildi... Genç kız kadına yöneliş şiddetin simgesi haline geldi. Caniler ise toplum vicdanında en ağır cezaya hapsedildi. Konya Selçuk Üniversitesi'nde ise geçen 27 Mart günü öğrenci R.U., dersten çıkıp, kampus içinden geçen bir minibüse bindi. İddiaya göre minibüs şoförü E.A.D., kampus içinde bir süre gittikten sonra içinde bulunan 2-3 yolcuyu da indirdi. E.A.D., daha sonra güzergah dışına çıkıp ağaçlık alanın bulunduğu caddeye döndü. Bunun üzerine telaşlanan R.U., şoför E.A.D.'ye nereye gittiğini sorup, inmek istediğini söyledi.

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA POLİSE KOŞTU!
Şoför E.A.D., aynaya bakarak, "İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın" dedi. Bunun üzerine genç kız bağırarak araçtan inmek istedi. Şoför, minibüsü durdurdu. R.U. da hızla minibüsten indikten sonra polise koştu. Genç kızın şikayeti üzerine polis, E.A.D.'yi yakalayarak gözaltına aldı. E.A.D. hakkında 'Kişiyi hürriyetten yoksun bırakma ve tehdit' suçlamalarıyla dava açıldı. Tutuksuz yargılanan şoför E.A.D., ifadesinde "Araçta yalnız kalan genç kızı sakinleştirmek için Özgecan cinayeti gibi olmaz merak etme gibi sözler söyledim. Bunun üzerine araçtan indi" dedi. Mahkeme E.A.D.'yı serbest bıraktı.

'PSiKOLOJiM BOZULDU'
Şoförün tutuklanmamasına tepki gösteren R.U., şunları söyledi: "'Bu olaydan sonra benim psikolojim bozuldu. Artık toplu taşıma araçlarına binemez oldum. Kimsenin bunu yaşamasını istemem. Bu insan, nasıl elini kolunu sallayarak dışarıda gezebiliyor. Bu zihniyetteki insanların ceza alması için, bu olayın illa ölümle mi sonuçlanması gerekiyordu. Biz öğrenciler kampus içerisinde minibüslere binmekten korkar olduk. Bu insanların yaptıklarının yanlarına kar kalsın istemiyorum. Psikolojim öyle bozuldu ki bu olaydan kimseye bahsedemedim. Ailemin bile eve gelen mahkeme kağıdıyla haberleri oldu, Şikayetçi oldum ve olay mahkemeye taşındı. Ama tutuklanmadı bile. Tutuklanması için illa benim ölmem mi gerekiyordu."




Günün Manşetleri

Tüm Manşetler