Biji şampanya

Nişantaşı, Etiler ve Bebek, oylarını "Cici Çocuk" Selahattin Demirtaş'a attı. HDP barajı aştı. TAKVİM, "Biji Etiler" diye haber yaptı. "Deşifre" olan sosyete rahatladı. Lüks semtte parti verip şampanyaları patlattı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2015 Güncelleme 12 Haziran 2015, 01:38
Biji şampanya

İÇİNDEKİLER

HDP; Paralel Yapı, Doğan medyası, CHP ve üst aklı arkasına aldı. Ağabeyi Kandil'de olan Selahattin Demirtaş yüzde 10'luk barajı aştı. İstanbul'daki "Beyaz Türkler"in yaşadığı Etiler, Bebek ve Nişantaşı'ndaki seçim sandıklarından da HDP çıktı! TAKVİM "Biji Etiler" (Kürtçe Yaşasın Etiler) diye haber yaptı. Deşifre olan sosyete rahatladı! "Cici Çocuk" Selo'nun hayranları bunu bir partiyle kutladı. Kendilerini "Etiler, Ulus, Akatlar ve Rumeli Hisarüstü halkı" olarak adlandıran Etilerforum adlı grup, 3 gün önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından bir duyuru yayınladı.

ŞEREFİNE SELO CAN
Grup, "HDP'nin barajı yıkmasını şampanya ile kutluyoruz, herkes davetli" açıklamasını yaptı. Adres ise İstanbul'un sosyetik semti Etiler'deki Sanatçılar Parkı'ydı. Saatler 22.00'daki partiye ayarlandı. Şampanyasını alan kutlamaya aktı. Alandaki "Selocan"lar şampanyaları patlattı. Kadehleri Demirtaş ve HDP için kaldırdı. Ardından toplu halde selfie yaptı. Kadehlerle poz veren sosyete, "Şerefine Demirtaş" şeklinde haykırdı! Geç saatlere kadar süren partide "Başkanım Etiler'e bekleriz" denilip, Demirtaş'a çağrı yapıldı. Partiye katılamayanlar ise Twitter'dan şampanya fotoğrafları paylaşıp davete sanal ortamdan destek sağladı.



SABAHA KADAR PARTİ
Sosyete "Selo"ya oy attı. Türkiye'nin en zenginlerinin yaşadığı Etiler, Bebek, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi gibi semtlerdeki sandıklardan HDP çıktı! HDP, İstanbul Boğazı'nın en önemli semti olan Bebek'te yüzde 45 rekorunu kırdı. Etiler'de ise HDP'nin oy oranı yüzde 20 olarak kayıtlara geçti. Bağdat Caddesi de yüzde 10'la "Demirtaş" dedi. HDP, Beykoz Konakları ile Acarkent'in oy kullandığı sandıkta yüzde 11 oy alarak 3. parti oldu. Şişli'de ise 164 bin 7 geçerli oy kullanıldı. Bu oyların 74 bin 721'i CHP'ye (yüzde 44.5), 34 bin 629'u AK Parti'ye (yüzde 24.7), 31 bin 378'i HDP'ye (yüzde 21.1), 15 bin 676'sı MHP'ye (yüzde 6.9) atıldı. Daha önce çok az sayıda oy alan HDP, sosyetik bölgede üçüncü parti oldu. 31 bin 378'lik HDP oyunun çoğu sosyetik semt Nişantaşı'ndan çıktı.

250 TL'LİK İTALYAN!
Etiler'deki partide rekor patladı. Şampanyasını alan parka aktı. Partinin yıldızı ise köpüklü şarap kategorisinde tüm dünyada son yılın en popüler markalarından biri olan bir şampanyaydı. Piyasa değeri 250 TL olan bu şampanya, Demirtaş için patlatıldı!

MEVLÜT YÜKSEL