"Başkanlık sistemini millet için istiyoruz"

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Emrullah İşler başkanlık sistemini iktidara gelmek için değil millet için istediklerini, kendilerinin zaten 13 yıldır iktidarda olduklarını söyledi.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 29 Nisan 2015, 23:57
Başkanlık sistemini millet için istiyoruz

İÇİNDEKİLER

Kazan Aile Yaşam Merkezinde yapılan AK Parti Kazan İlçe Teşkilatı Nisan Ayı İlçe Danışma Toplantı'sına katılan İşler, burada yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak başkanlık sistemi konusunda açıklamalarda bulundu. İşler, şunları söyledi:

"Bu ülkenin geçmişinde yaşanan acılardan dolayı sıkıntılardan dolayı ders çıkarıyor ve diyoruz ki artık Türkiye yeni bir anayasaya kavuştuktan sonra başkanlık sistemine geçmeli. Çünkü bu ülkede koalisyonlarla çok büyük zaman kaybettik, çok büyük kan kaybettik, enerji kaybettik, gücümüzü kaybettik. Dolayısıyla başkanlık sistemi olduğu zaman bu ülke bir daha koalisyonlar görmeyecek. Biz başkanlık sistemi diyoruz onlar diyorlar ki diktatörlük. Biz başkanlık sistemini 5+5 olarak düşünüyoruz. Böyle bir durumda millete gidecek milletten tekrar yetki isteyecek böyle bir durumda millete hesap verecek bir insan diktatör olabilir mi? Ama bunlar akıl karıştırıyorlar, diktatörler kendileri. Milliyetçi Hareket Partisi'nin liderinin kaybettiği seçimin haddi hesabı yok ama partisinin başında. Şimdi soruyorum diktatör kim? Eğer diktatör arıyorlarsa aynaya baksınlar. Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu o koltuğa paralelcilerle birlikte hazırladığı kaset komplosuyla geldi. Şimdi paralelcilerle iş birliği yaparak başkanlık sistemine karşı çıkıyor, ağzını açıyor 'diktatörlük diktatörlük' diyor. Kendisi bu güne kadar 5 defa seçim kaybetti ama başarısız oldum diyerek bırakıp gitmedi, çünkü genlerinde diktatörlük var."

Emrullah İşler, iktidara gelmek için başkanlık sistemini istemediklerinin altını çizerek, "Niye, çünkü biz zaten 13 yıldır iktidardayız. 9 defa sandığa gitmişiz dokuzunda da milletimizin teveccühüyle seçimleri kazanmışız. Yani başkanlık sistemini kendimiz için istemiyoruz, milletimiz için istiyoruz, Türkiye'nin geleceği için istiyoruz. 77 milyon için istiyoruz, genç nesiller için istiyoruz. Millet bize yine yetki verirse bu sistemi Türkiye'ye getireceğiz. Türkiye 2023 hedeflerine koşar adımlarla ilerleyecek" diye konuştu.