Bahçe dersi!

Üniversiteli kız, hocasının kendisini üç kez aynı bahçede taciz ettiğini belirtti. Hakim, "Bir kez taciz edilen, bir daha oraya gitmez" diyerek doçenti beraat ettirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2015 Güncelleme 22 Nisan 2015, 00:00
Bahçe dersi!

İÇİNDEKİLER

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi S.T., Doç. Dr. A.A.'nın kendisine tecavüz ettiğini belirtti. Şikayet dilekçesinde hocasıyla birlikte Dadaşkent'teki bahçesini sulamak için 3 kez gittiklerini, her seferinde de kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

İFTİRA ATTI

Ancak yapılan muayenede, tecavüzle ilgili her hangi bir ipucu bulunamadı. Kendini savunan Doç. Dr. A.A,, öğrencinin yüksek lisans başvurusunu kabul etmediği için iftiraya uğradığını öne sürdü. Hakim, toplanan delillere göre sanığın beraatine karar verdi. Gerekçesini ise şöyle açıkladı: Müdahil 3 defa aynı şekilde sanığın Dadaşkent'teki bahçesine gittiklerini söylemiştir.

SIRA YARGITAY'DA
Bir kez böyle bir olaya maruz kalan iffetli bir kişinin tekrarı muhakkak görülen bir eyleme karşın aynı yere 2 kez daha gitmesi olağan değildir. Bu nedenle sanığa mahkumiyet verilmesi mümkün değildir... Bu kararın Yargıtay'da onanıp kesinleşmesi halinde, Doç. Dr. A.A.'nın kendisine iftira atan eski öğrencisi S.T. hakkında dava açacağı belirtildi.