Oykırım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sözde Ermeni soykırımı tasarısını oylamayla kabul eden Avrupa Parlamentosu'na (AP) cevap verdi..."Karar bizim için yok hükmündedir. Aynı dönemde milletimizin çektiği acılar inanın bundan daha fazladır!" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2015 Güncelleme 17 Nisan 2015, 01:51
Oykırım

İÇİNDEKİLER

Ermeni Diasporası, 24 Nisan öncesi yine düğmeye bastı. Türkiye hakkında karalama kampanyası başlattı. Papa Françesko da sözde soykırım lobisine arka çıktı. 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullandı. Türkiye'nin tepkisi üzerine Vatikan geri adım attı. Ancak bu kez de Avrupa Parlamentosu sahneye çıktı. AP, 1915 olaylarına ilişkin Sözde Soykırım tasarısını oy birliğe kabul etti. AP'nin bu kararına Türkiye'den sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AP'ye Kazakistan'dan cevap verdi.

'BEYHUDE YERE UĞRAŞIYORLAR'

Geçmişte yaşanan acıları bahane ederek Türkiye'yi itham etmeye çalışanların tarihe haksızlık ettiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye'ye kabul ettirmeye çalışanlar beyhude yere uğraşıyorlar. Bu konuda parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir. Aynı dönemde milletimizin çektiği acılar daha fazladır. Bununla birlikte bizim Ermeniler'e karşı dostluk hislerimiz hala canlıdır, hala bakidir. Buradan Ermeniler'e dostluk çağrımı tekrarlamak istiyorum. Gelin tarihi tarihçilere bırakalım."

HDP AP'NİN YANINDA YER ALDI

Öte yandan AP'nin "sözde soykırım" kararına karşı TBMM'de ortak deklarasyon hazırlandı. Deklarasyonda "Bu kararıyla AP, ülkemiz için tarihsel gerçeklerle bağdaşmayan haksız suçlamalarda bulunmaktadır" denildi. Partilere gönderilen deklarasyona, AK Parti, CHP ve MHP imza atarken HDP grubu Sözde Soykırım'dan yana tavır koydu. HDP, deklarasyona imza atmadı. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise Avrupa Parlamentosu'nun 'soykırım' kararıyla ilgili, "Tarihi gerçeklere, uluslararası hukuka, insanlık onuruna aykırı olup, paçavradan farksızdır" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise AP'nin kararına karşın ortak bir metin hazırlanabileceğini belirtti.

Ahmet TOPAL