Twitter’dan Aydın Doğan'a ahlak dersi!

Doğan Medya Grubu, DHKP-C’li teröristler tarafından, Şehit Savcı Kiraz’ın başına silah dayanmış şekilde servis edilen fotoğrafları çarşaf çarşaf yayınlarken, ABD’li sosyal medya şirketleri görüntüleri kaldırdı.

Giriş Tarihi 07 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 07 Nisan 2015, 09:55
Twitter’dan Aydın Doğan’a ahlak dersi!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Adliyesi'nde Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı anı teröristler propaganda amacıyla yayınlamış, fotoğraflar Doğan Grubu başta olmak üzere birçok medya kuruluşunca servis edilmişti. Toplumun sert tepkisi üzerine Doğan Medya Grubu, Şehit Savcı Kiraz'ın başına dayanmış silahla verilen pozun yayınlanmasında hiçbir sakınca olmadığını söylemişti.

MAHKEMEDEN KALDIRMA KARARI
Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristlerce rehin alındığı ana ilişkin fotoğrafların ardından İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, bu fotoğrafların DHKP-C silahlı terör örgütünün propagandasına yönelik olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını istedi. Bununla ilgili olarak mahkemeye başvuran savcılık, söz konusu yayınların kaldırılmasını, kaldırılmadığı taktirde ise linklerin bulunduğu Twitter, Youtebe, Facebook ve haber sitelerine erişimin engellenmesini talep etti.

Zaman ve Hürriyetten tam gaz tetikçilik!Zaman ve Hürriyetten tam gaz tetikçilik!

SOSYAL MEDYADAN HASSAS TAVIR
Erişim Sağlayıcıları Birliği, mahkeme kararından sonra Twitter, Facebook ve bazı haber sitelerine erişimin engellenmesini sağladı. Tüm sosyal medya şirketlerinin bu konuda hassas davranarak ilgili görüntüleri kaldırması sonrası Erişim Sağlayıcıları Birliği bu sitelere erişimi yeniden sağladı.

ABD'li sosyal medya şirketleri bu konuda hassas davranıp Şehit Kiraz'la ilgili fotoğrafları kaldırdı. Ancak 'www.hurriyet.com.tr'nin Kiraz'ın fotoğraflarının sosyal medya tarafından kaldırılması ile ilgili haberinde 'Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir' bilgisi vermesi dikkat çekti. Bu arada mahkeme, Google için de söz konusu görüntülerin kaldırılması kararı verdi

Kaynak: Star