Tehdit ve pijama devri sona erdi

Hürriyet, hükümetleri devirdiği günleri özledi. 'Algı mühendisliği'nin uzmanı olan Hürriyet, eski alışkanlıklarını su yüzüne çıkardı. Ancak Hürriyet, 'Tehdit' ve 'Pijama' ile başbakan' karşılama dönemlerinin tarih olduğunu anlamamakta hala ısrarlı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2015 Güncelleme 04 Nisan 2015, 03:01
Tehdit ve pijama devri sona erdi

İÇİNDEKİLER

Hürriyet gazetesi, logosundaki, 'Türkiye Türklerindir' yazısı, Atatürk ve Türk bayrağı ile yıllardır bu ülke üzerinde ameliyatlar yaptı. Askeri darbelere ve kaoslara verdiği tam destekle bilinen Hürriyet'in eski sahibi Erol Simavi, büyük çabasına rağmen hakimiyet kuramadığı zamanın başbakanı Turgut Özal'ı 18 Nisan 1988'de tehdit etti. O mektupta eski başbakan Özal'a, "Şimdi şekerim, basın doğruyu yazdığı sürece, ona karşı her zaman tepki ve nefret vardır. 'Ben, basını çok seviyorum,' diyen insanların yüzde 99'u sahtekardır. Halbuki hepimiz, onlar gibi insanızdır. Basın için dünyada, 'Beş büyük kuvvetten biridir. Dördüncü kuvvettir,' derler. Bu söz, Türkiye için geçerli değil. Hakimiyet, elbette, 'Kayıtsız şartsız milletindir', başka. Ama birinci kuvvet, Türkiye'de ordu mu? Hayır. Basındır. İkincisi, ordudur. Çünkü orduyu, ihtilallere basın hazırlar" diyen Erol Simavi'den başkası değildi. Dönemin başbakanlarından Mesut Yılmaz'ı pijama ile karşılayan da yine Hürriyet'in patronuydu. O kişi Aydın Doğan'dı... "Biz tarafsızız" derken Genel Yayın Yönetmeni'ni, baş yazarını Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönderen de Hürriyet'ti.

GÜLEN'E ÖVGÜ ÜSTÜNE ÖVGÜ YAPTI

Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan için, 'Muhtar bile olamaz' diye yazan yine Hürriyet'ti. İslam düşmanlığı konusunda da Türkiye'nin Charlie Hebdo'su Cumhuriyet'le liderliği paylaşan Hürriyet, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde de Pensilvanya Terör Örgütü'nün Yahudi sempatizanı Fethullah Gülen'in tarafında yer aldı. Tabir-i Caizse 3 günde bir 'Tarafsızlık manifestosu' yayınlayan Hürriyet, DHKP-C'li teröristlerin Çağlayan'da şehit ettiği savcı Mehmet Selim Kiraz'ı öne çıkarmadı, "Berkin'e ihanet" başlığıyla haberi gördü. İşte o Hürriyet, terör örgütünün reklamını yapmakta ısrar edince Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, Kiraz'ın cenazesine alınmamıştı. Ancak Hürriyet, buna çok alındı. Yine 'tarafsızlık manifestosu' yayınladı. Sosyal medya da Hürriyet'e gereken dersi verdi.

- Aydın Doğan, şunu unutmamalı. Bu ülkeyi çok seven milyonlarca vatansever var...
- Ey Aydın Doğan, Yeni Türkiye'de başka ülkenin gazetesi olmak artık kolay değil.
- Hürriyet ve yazarları, din düşmanlığı konusunda Pulitzer'e aday bir gazetedir.
- Hürriyet'in yazarları ve yayın yönetmeni hangi partiden aday oldu? Cevabı çok basit.
- Okyanus Medyası'nın amiral gazetesi Hürriyet'tir.
- Teröristleri bile övecek kadar Türkiye düşmanı bir yayın grubudur Doğan Medya...

Aydın Doğan Medyasından DHKP-C propagandasıAydın Doğan Medyasından DHKP-C propagandası


Doğan medyasına piyasa şoku!Doğan medyasına piyasa şoku!


Tuncerden tek cümleyle müthiş ders!Tuncerden tek cümleyle müthiş ders!

Utanç manşetleriUtanç manşetleri

Hürriyet Şehit Savcıya yapmadığını kadın teröriste yaptıHürriyet Şehit Savcıya yapmadığını kadın teröriste yaptı

Aydın Doğana büyük protesto!Aydın Doğana büyük protesto!