Atın beni denizlere yalan dünya size kalsın

Şarkılar, yetim kaldı... 66 yaşındaki Kayahan, 1990'den beri mücadele ettiği kansere dün yenik düştü. Sağlığında 'Beni deniz gören bir yere gömün' diye vasiyet eden usta sanatçı, bugün Kanlıca Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2015 Güncelleme 04 Nisan 2015, 02:38
Atın beni denizlere yalan dünya size kalsın

İÇİNDEKİLER

Milyonların gönlüne dokunan şarkılar, yetim kaldı... Türk Pop Müziği'nin usta ismi Kayahan, yıllardır mücadele ettiği kansere yenik düştü. 66 yaşındaki usta sanatçı, 23 Mart'tan beri tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. 1 buçuk yıldır ileri evre küçük hücreli akciğer kanseriyle savaşan Kayahan'ın ölüm nedeni, 'çoklu organ yetmezliği' olarak açıklandı. Usta sanatçı, kanser hastalığının adını ilk kez 1990 yılında duydu... Doktorlarının "6 ay ömrün kaldı" dediği Kayahan, kansere inat yaşamayı başardı.

YOĞUN BAKIMDAYDI

Usta sanatçı, 2005 yılında yeniden aynı hastalığa yakalandı. Geçirdiği dört ameliyat ve radyoterapi tedavisi sonucu sağlığına kavuşan Kayahan, bu kez 2014 yılında yine tatsız haberi aldı. O günden beri kemoterapi gören Kayahan, 23 Mart'ta kötüleşti. 25 Mart'ta da yoğun bakıma alınan usta sanatçı, ne yazık ki kansere karşı 25 yıldır verdiği mücadelesini dün kaybetti. Her zaman savaşçı bir ruhu olan Kayahan, müzisyen olmak için de büyük çaba harcadı. "Müzisyen olacağım" dediğinde babasının silahla kovaladığı usta sanatçı, hiç pes etmedi. Ve Kayahan, Pop Müziği'ne 'Yemin Ettim, Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi, Odalarda Işıksızım, Esmer Günler, Sarı Saçlarından Sen Suçlusun' gibi sayısız eser bıraktı. Sanat camiasında da çok sevilen Kayahan'ın acı ölüm haberini ilk duyuran evladı gibi sevdiği Suat Suna oldu. Suna'nın sosyal paylaşım sitesinden duyurduğu acı haberin ardından tüm dostları, Kayahan'ın Beykoz'daki evine akın etti. Usta sanatçının eşi İpek Açar, burada taziyeleri kabul etti. Kayahan için bugün 10.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek. Usta sanatçı için, Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılınacak.

MEHMETÇİK VAKFI'NA...

Her zaman deniz sevdalısı
olan ve sağlığında "Beni deniz gören bir yere gömün" şeklinde sözlü vasiyet veren Kayahan, isteği üzerine Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek. Ayrıca yine usta sanatçının arzusu düşünülerek Kayahan'ın ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmalarını istedi. Vakıf için birçok konser veren Kayahan, bütün konserlerinde satılan hediyelik eşyalarının gelirini de Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyordu.

DOSTLARI ÇOK ÜZGÜN

Ölümüyle milyonları yasa boğan usta sanatçı, twitter'da da hem Türkiye hem dünya gündeminin ilk sırasındaydı. Birçok ünlü sanatçı da Kayahan'ın ardından taziye mesajları yayınladı. İşte o mesajlardan bazıları:
İbrahim Tatlıses: Mekanın cennet olsun usta.
Orhan Gencebay: Çok büyük bir acı. Tüm sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Onun için ne söylesek azdır. Kısmeti bu kadarmış. Kayahan, bu dünyada fevkalede güzel bir şekilde yaşamış ve göçmüştür. Hiç bir zaman unutulmayacaktır.
Ajda Pekkan: Şarkılar öksüz kaldı, dev çınar asla unutmayacağım seni. Müzik dostum Kayahan, çok üzgünüm.
Serdar Ortaç: Büyük usta Kayahan'a Allah'tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dilerim.
Sıla: Gel vefasız, gel insafsız, çağırmazdım acil olmasa. Yattığın yer nur olsun büyük usta. Güle güle.
Demet Sağıroğlu: Babamız bıraktı gitti. Acımız tarifsiz. Nurlar içinde yat büyük ustam.
Funda Arar: Kendi çocuğuma onun yaptığı şarkıları dinletiyorum. O, 7'den 70'e herkesin sevgilisiydi. Yeri doldurulamayacak ama şarkılarıyla yaşayacak büyük usta.

TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayahan için taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eserleriyle yaşamaya devam edecek olan merhum sanatçımız, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir" dedi. Bununla da kalmayan Erdoğan ile Davutoğlu, usta sanatçının eşi İpek Açar'ı telefonla arayarak üzüntülerini dile getirdi.

CANIM ÇOK YANIYOR

Unutulmaz şarkılara imza atan Nilüfer ile Kayahan, 15 yıl önce küstü. İkili, 14 Şubat 2015'teki konserde bir araya gelerek barışmalarını ilan etti. Kayahan'ın sahneden "Hakkınızı helal edin" diyerek Nilüfer'i de ağlattığı konser, usta sanatçının sevenleriyle buluştuğu son konseriydi. Dün yakın dostunun ölüm haberiyle sarsılan Nilüfer, "Canım çok yanıyor" diyerek Manisa konserini iptal etti.

İNADINA ÇAPA TIP

Kayahan, kanser olduğunu ayağındaki yağ bezesini göstermek için gittiği hastanede 2 Haziran 1990'da öğrendi. Tedavi için özel bir hastaneye giden usta sanatçıdan yüklü bir para istendi. Kayahan, bunun üzerine devlet hastanesi olan ÇAPA'da tedavi görmeyi tercih etti ve o dönem, kanseri atlattı.

FİLM GİBİ HAYAT

29 Mart 1949'da İzmir'de doğdu. 14 yaşında gitarla tanışıp Ankara Radyosu ve düğün salonlarında çalmaya başladı. 1968'de "Yosun Gözlü Sevgilim" adlı plak çıkardı. Plağın tutmaması üzerine 1977'e kadar suskunluğa girdi. 1973'te kızı Beste'nin annesi Nur Hanım'la evlendi. 1992'de Lale Yılmaz'la ikinci evliliğini yaptı ve 1993'te boşandı. 1999'da da kızı Gönül'ün annesi İpek Açar'la evlendi.

HERKESE UMUT OLDU

1990'dan beri kanserle mücadale eden Kayahan, kendisi gibi kanser hastalarına da moral verdi. "Kanserin nedeni, sigara ve sıkıntıdır" diyen sanatçı, hastalığının en ağır dönemlerinde bile aynı hastanede kalan hastalara "Bunu yenecek ve sen bile inanamayacaksın" diye moral veriyordu.

KAYAHAN DOSTLUĞU

Usta sanatçının yeri futbol sevdalılarında da ayrıydı. Koyu Galatasaraylı olan Kayahan, 'Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi' şarkısıyla Beşiktaşlı taraftarın kalbini fethetti. Sanatçının 'Mor Menekşe' şarkısı da Fenerbahçe tribünlerinin en sevilen marşı arasında yer aldı.