“Örgüt gazetesi değiliz” diyemediler

Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Hürriyet Gazetesi son günlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ve Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan terör olaylarına karşı tutumu üzerine oluşan tepkilere cevap verdi.

Giriş Tarihi 03 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 03 Nisan 2015, 17:04
“Örgüt gazetesi değiliz” diyemediler

İÇİNDEKİLER

Şehit Savcı Mehmet Kiraz'ın rehin alındığı anın fotoğrafını fütursuzca yayınlayan Hürriyet Gazetesi'ne tepkilerin yanı sıra Yine Aydın Doğan'ın sahibi olduğu CNN TÜRK televizyonunda programcıların terör karşısındaki tutumları da tepkilere sebep olmuştu.

Ülkenin savcısının bir terör örgütü tarafından rehin alınmasının, propaganda amaçlı terör örgütü bayraklı fotoğrafı yayınlamanın "Terör örgütüne destek olmak" olduğu herkes tarafından kabul edilirken, Hürriyet hassasiyet gösterip o fotoğrafı yayınlamayan basın kuruluşlarını da "parti gazetesi" olarak niteledi.

Her kesimden medya kuruluşu ve STK'lar Hürriyet'e, "bu yaptığınız yanlış. Örgüt propagandası yapıyorsunuz, Örgüt bülteni gibi davranıyorsunuz" derken Hürriyet Gazetesi "biz örgüt gazetesi değiliz" diyemedi ve sadece "parti gazetesi değiliz" dedi