Ölüm ayıramadı

Zeka engelli kızına bakan, 'Ölürsem kızımı da benimle al, onu arkamda bırakma' diye dua eden Gezer ninenin dileği gerçek oldu. Anne-kız aynı gün brilikte hayata veda etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2015 Güncelleme 02 Nisan 2015, 00:07
Ölüm ayıramadı

İÇİNDEKİLER

Adana'da yaşayan Gezer Şahbaz'ın (78), Hayriye (48) adını verdiği kızı engelli olarak dünyaya geldi. Zeka geriliği bulunan kızını, ilerleyen yaşına rağmen bebek gibi seven Gezer nine, onun her ihtiyacını karşıladı, bakımını tek başına üstlendi. Bu arada kalp yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle ameliyat oldu. Kızı Hayriye Şahbaz da kalp kapakçığında rahatsızlığı nedeniyle bir süre hastanede yatarak tedaviye alındı.

İKİ ACIYI BİRDEN YAŞADI
Zeka geriliği olan kızının hastalanmasına çok üzülen, "Allah'ım kızımı bensiz bırakma, benim canımı kızımla birlikte al" diye dua eden Gezer ninenin duaları kabul oldu. Gezer Şahbaz önceki gün rahatsızlanınca diğer kızı Songül Geçer, kontrol amacıyla ziyaretine geldi. Annesini yatakta tavana bakarken bulan genç kadın şoke oldu.

AYNI SANİYEDE
Diğer odada yatan kız kardeşi Hayriye Şahbaz'ı da kendinden geçmiş halde gören Songül Geçer, hemen ambulans çağırdı. Ancak her ikisinin de birlikte canverdiğini anladı. Hem annesini hem de kardeşini kaybetmenin acısıyla sarsılan genç kadın, gözyaşları içinde o an yaşadıklarını şöyle dile getirdi: "Annem ve kız kardeşim aynı anda değil aynı saniyede hayatını kaybetti. Bu bir mucize olmalı. Çünkü kardeşimin zeka geriliği olduğu için annem sürekli olarak oruç tutar, Allah'a dua ederdi. Annem kızıyla aynı anda ölmek istiyordu. 'Allah'ım kızımı benimle birlikte al onu kimseye muhtaç etme' derdi. Ne kadar içten dua ettiyse kabul oldu. Annem ve kız kardeşim aynı anda öldü."

YAN YANA GÖMÜLDÜLER
Aynı gün ve saniyede hayata veda eden annesi ile kardeşini yan yana mezarlara defneden Songül Geçer, "Birbirlerini çok seviyorlardı. Annem yalnız bıraktığında kardeşimin perişan olacağını düşünüyordu. Yan yana gömerek en doğrusunu yaptığımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.