Okyanus ötesi provokasyon!

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanvekili Bülent Orakoğlu, okyanus medyasının Kabataş ve Gezi olayları üzerinden yaptığı algı operasyonunu A Haber canlı yayınında değerlendirdi.

Giriş Tarihi 12 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 12 Mart 2015, 18:51
Okyanus ötesi provokasyon!

İÇİNDEKİLER

Okyanus medyasının Türkiye'ye karşı yapılan algı operasyonlarının merkezi konumda olduğunu söyleyen Orakoğlu, her olayda Türkiye'nin dünyadaki algısını bozmaya yönelik provokatif yayınlar yapıyor dedi.

PARALEL MEDYANIN ALGI OPERASYONU
Paralel yapı veya okyanus medyası dediğimiz bu medyanın Türkiye'nin gerçeklerinden ayrıldığını ve tamamen Türkiye'ye karşı yapılan algı operasyonlarının bir merkezi haline dönüştüğünü görüyoruz burada. Her olayda hükümeti ve Türkiye algısını, imajını çok ciddi anlamda bozacak bir takım provokatif yayınlar yapıyorlar. '28 Şubat medyası' veya 'merkez medyası'nın da bunlarla işbirliği içinde olduğu çok açık şekilde görülüyor.



TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLARI İLE BİRLİKTE
Ben yazılarımda bu iki medyanın, üst akıl dediğimiz, yani Türkiye'nin İsrail lobileri ile ilgili, Almanya, İngiltere, Fransa, Batı ve Amerika başta olmak üzere bu lobilerin, AIPAC lobileri ile işbirliği içerisinde ve üst akılın düzenlemesi ile Türkiye'nin imajına yönelik, yeni Türkiye'nin dünyada imajını bozmaya yönelik faaliyetler içerisinde olduğunu görüyoruz. Mesela 17-25 Aralık meselesi, Kobani olayları, Cizre olayları hatta çözüm sürecine yönelik çok ciddi anlamda eleştiriyi aşan, çözüm sürecini bozmaya yönelik bir takım yayınlar yaptığını da çok ciddi bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu bakımdan bunları Türkiye'nin düşmanları ile işbirliği yapan, yeni Türkiye'nin Ortadoğu ve dünyada bir güç olmasını engellemeye çalışan dış güçlerin etkisinde görüyorum.