Çarpışmadılar

Genelkurmay Malatya'da düşen 2 uçakla ilgili açıklama yaptı: Uçaklarımız dış etkiye maruz kalmadı, havada çarpışmadı. Ancak düşük irtifada uçtu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2015 Güncelleme 27 Şubat 2015, 01:25
Çarpışmadılar

İÇİNDEKİLER

Malatya'da 24 Şubat'ta yaşanan uçak kazası, yürekleri dağladı. Genelkurmay Başkanlığı, ilk defa teknik, idari ve adli soruşturma tamamlanmadan kuşkuları gidermek için düşen uçaklarla ilgili eldeki ilk bilgileri paylaştı. TSK, internet sitesinden "Hiçbir şeyi atlamadan, en ince ayrıntısına kadar, el emeği ve göz nuru dökülerek" başlığıyla 4 askerin şehit olduğu F-4 uçaklarıyla ilgili açıklama yaptı. Çarpışmanın yaşanmadığını belirten TSK, uçakların 2013 yılında modernize edildiğini bildirdi ve ekledi:

ÖMRÜNÜ DOLDURAN UÇMAZ

"Yapılan ilk incelemelerde, uçaklarımızın herhangi bir dış etkiye maruz kalmadığı, havada çarpışmadığı, ancak irtifalarının uçtukları bölge için daha önceden tespit edilmiş emniyetli uçuş irtifasının altında kaldığı değerlendirilmektedir. Bakımı tamamlanmamış veya teknik kriterlere göre tespit edilen uçuş ömürlerini dolduran hava araçlarının, uçuş görevlerine tahsisi mümkün değildir."