Çeşme taştı

İzmir'de yine bildik manzara ortaya çıktı. Kente 1 saat yağmur yağınca altyapı yetersiz kaldı. şehir sele teslim olurken milyonlarca dolar değerindeki villalar suya gömüldü. Vatandaşlar, AFAD tarafından kurtarıldı. Belediye başkanları protesto edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2015 Güncelleme 25 Şubat 2015, 02:07
Çeşme taştı

İÇİNDEKİLER

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi yine battı. Belediye'nin, daha önce sel sularında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ümit Özcan, olayından ders çıkarmadığı görüldü. Kente önceki akşam yağan bir saatlik yağmur yine şehri teslim aldı. Yağan yağmurla Çeşme, Ilıca ve Alaçatı'daki milyon dolarlık ev, villa, işyerleri çamura battı. Büyükşehir'in kurtarma ekibi duruma müdahale edemedi. Bölgeye AFAD ve itfaiye Sualtı ekipleri gönderildi. Ekipler, botlarla vatandaşları kurtardı. Doğum yapmak üzere olan hamile bir kadın da son anda kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Bazı bölgelerde elektrikler kesildi. Vatandaşlar, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 'altyapı yetersizliği ve gerekli tedbiri alamadığı için tepki gösterdi. CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, yetersiz müdahaleye karşı gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Dalgıç, "Yüksek miktarda yağış olduğu için böyle oldu" dedi. Bu açıklama üzerine vatandaşlar iyice çılgına döndü.

GÖRÜLMEMİŞ İHMAL
Altyapısı yetersiz olan İzmir'in her damla yağışta bu hale geldiğini dile getiren vatandaşlar "Yıllarca şehire bir çivi bile çakmamışlar. Böyle bir ihmal görülmemiştir" diyerek Belediye başkanını eleştirdi. Yağmur sularının iyice yükselmesi üzerine şehir adeta sular altında kaldı. Bu durum üzerine başkan Kocaoğlu bir açıklama daha yaptı: "Toplanan sular aynı istikamete yöneldiği için böyle sıkıntı yaşadık. Bölge, deniz gibi oldu." Bölge halkı kendilerini kurtaran AFAD ekiplerine teşekkür ederken Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve İlçe Belediye Başkanı'nı protesto etti.