Türkiye'nin yurt dışında toprağı kalmadı mı?

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye’nin yurt dışında başka toprağı kalmadı algısı var. Bunun hakkında ne diyorsunuz?" sorusuna "Bu yanlış bir algıdır. Birliklerimiz Suriye’ye girerek Eşme’de Türk Bayrağı çekilmiştir. Karakozak’taki Türk bayrağı inmeden Suriye’nin başka bir noktasında Türk bayrağı dalgalanmaya başlamıştır" dedi.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 22 Şubat 2015, 10:39
Türkiye’nin yurt dışında toprağı kalmadı mı?

İÇİNDEKİLER

Davutoğlu'nun açıklamasından sonra bir muhabirinin "Türkiye'nin yurt dışında başka toprağı kalmadı algısı var. Bunun hakkında ne diyorsunuz?" sorusuna Başbakan çok net bir cevap verdi.

Davutoğlu, "Bu yanlış bir algıdır. Önemli olan Süleymanşah'ın manevi emanetine sahip çıkmaktır. Bu topraklar üzerinde şu an itibariyle hatta gece 21 itibariyle birliklerimiz Suriye'ye girerek Eşme'de Türk Bayrağı çekilmiştir. Karakozak'taki Türk bayrağı inmeden Suriye'nin başka bir noktasında Türk bayrağı dalgalanmaya başlamıştır. 38 personelimiz ülkemize gelmiş durumdadır. Bir ekranda Karakozak'taki askerlerimizi diğer yanda da 4 kol halinde yürüyen askerlerimizin görüntüsü takip ettik" dedi.