Ecevit’in koruması AK Parti'den aday adayı

Bülent Ecevit’in koruması, eski DSP milletvekili Recai Birgün AK Parti'den aday adayı oldu.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 20 Şubat 2015, 01:25
Ecevit’in koruması AK Parti’den aday adayı

İÇİNDEKİLER

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Koruma Müdürlüğünü yapan DSP İzmir eski Milletvekili Recai Birgün, Ak Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Birgün, "Çözüm sürecine inanıyorum, derin yapıyla mücadeleye destek vermek istiyorum" diye açıkladı.

Birgün, İstanbul 3. Bölgeden adaylık müracaatını yaptı. Birgün, 1969 yılından beri ailesinin İstanbul'da olduğunu, Gümüşhaneli hemşehrilerinin de üçüncü bölgede ağırlıklı olarak yaşadığını söyledi.

Ecevit'in koruma müdürlüğünün ardından milletvekili seçilen Birgün, "Güneydoğuda özel harekatta görev yaptım. Terör, çözüm süreci konusunda tecrübelerim var. Şu anda yürütülen çözüm sürecine inanıyorum. 1950'li yıllardan sonra iktidarları belirlemeye başlayan bazı unsurlar oldu. Ergenekon davasında ifade verdim. Bu ülkede derin yapı var. Ayrıca başka bir yapının da (paralel) olduğunu ben o dönemde söyledim. Şimdi iktidarın paralel yapıyla mücadelesine destek vermek istiyorum" diye konuştu.

Birgün vekil seçildikten sonra Ecevit ailesi ve partiyle yol ayrımına girmişti. Ankara Or-An semtinde Ecevit'lerin bağışladığı ev de krize neden olmuştu. Birgün bu evi satmak istedi. CHP devreye girerek evi satın alıp, Bülent Ecevit Vakfı'na tahsis etti. Birgün, 2010 Anayasa değişikliği referandumunda da 'evet' diyerek iktidara destek verdi.