İdam geri gelmeli mi?

A Haber'de Sevilay Yükselir moderatörlüğünde yayınlanan ‘Yüzde Yüz Siyaset’te bu hafta ‘Özgecan Aslan Cinayeti ve tartışılan idam cezası’ konusu mercek altına alındı.

Giriş Tarihi 17 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 17 Şubat 2015, 01:48
İdam geri gelmeli mi?

İÇİNDEKİLER

AK Parti İstanbul Miletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Alkan'ın da konuk olduğu programa MAK Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat'ın son kamuoyu araştırması verileri damgasını vurdu.



"HALKIN YÜZDE 81'İ İDAM İSTİYOR"
Kulat, Özgecan cinayetinden sonra yapmış oldukları "İdam geri dönmeli mi?" anketinin sonuçlarını da ilk kez A Haber ekranlarında paylaştı. Kulat'ın açıklamaları şöyle: "MAK Danışmanlık olarak Türkiye'de bir ahlaki yozlaşmayı görüyoruz. Ticari ve sosyal hayatta arttığını maalesef görüyoruz. Böyle bir çirkinliğin sebebini insanların kıyafetiyle, duruşuyla, görüşüyle, yürüyüşüyle bağlandırmanın yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. İdam meselesi toplumda konuşulmaya başlayınca sahada bulunan ekiplere alt soruları da olan bir çalışma yaptırdık. 5 bin 400 kişiyle yaptık. Toplumun yüzde 77'lik kesimi "Bu tür suçlar için idam verilmeli" diyor. Yüzde 17'lik kesim 'İdam getirilmemeli' diyor. Kalan yüzde 6'lık kesim kararsız kaldı. Oranları dağıttığımızda yüzde 81 'Evet', yüzde 19 'Hayır' gibi bir sonuç çıkıyor karşımıza.