Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Meteoroloji, lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yaşanabilecek soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere dikkatli olunmasını istedi.

Giriş Tarihi 03 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 03 Şubat 2015, 11:09
Meteoroloji’den sağanak uyarısı

İÇİNDEKİLER

Kuzey, iç ve batı kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yaşanabilecek soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere dikkat çeken Meteoroloji, vatandaşlardan dikkatli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile zamanla Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Erzincan ve Tunceli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; bu akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların bu akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın, kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, kar erimeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmaları gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

SOBA VE BACA GAZI UYARISI
Meteoroloji, Kuzey, iç ve batı kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yaşanabilecek soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı da tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulundu.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, Bursa ve Balıkesir çevrelerinde zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz ve kum taşınımı bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz ve kum taşınımı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinden sonra ve gece Antalya'nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge'nin kuzey ve batısında toz ve kum taşınımı bekleniyor

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz ve kum taşınımı bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin, Orta Karadeniz bölümünün yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, batısının çok bulutlu öğle saatlerinden sonra Malatya, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Muş çevrelerinde sis, bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, batısının zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinin yağmurlu, doğusunun yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI
İSTANBUL: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(11)

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

İZMİR: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(15)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı.(18)

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinden sonra ve gece doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.(16)

MERSİN: Parçalı zamanla çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı.(18)

KONYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(10)

TRABZON: Parçalı bulutlu.(15)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu.(13)

GAZİANTEP: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu.(12)

ŞANLIURFA: Parçalı zamanla çok bulutlu.(15