Fransız kalmadılar

Bazı ülkeler hakaret karikatürünü 'düşünce özgürlüğü' diye savunurken; Papa Francis ve Kanada TV'si CBC, 'Kimsenin inancıyla dalga geçemezsiniz' açıklamasını yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2015 Güncelleme 16 Ocak 2015, 02:29
Fransız kalmadılar

İÇİNDEKİLER

İslam aleminin hassasiyetini hiçe sayıp, Hz. Muhammed'in karikatürünü yayınlamayı 'basın ve düşünce özgürlüğü' ilan edenlere Papa Francis ve Kanada'dan tokat gibi cevap geldi. Papa, herkesin düşüncesini ifade ederken kamu yararını gözetmesi gerektiğini söyledi. "Düşünceyi ifade etmenin de sınırları vardır" diyen Papa, "Eğer arkadaşım Gasparri anneme küfrederse bir yumruk yemeyi bekleyebilir. Bu son derece normaldir. Kimseyi provoke edemezsiniz. Kimsenin inançlarıyla dalga geçemezsiniz" şeklinde konuştu.

'DİNE SAYGISIZLIK'

Kanada'nın resmi yayın kuruluşu CBC'nin direktörü David Studer de tartışmalı karikatürleri yayınlamayacağını açıkladı. Studer, bu karikatürlerin bir dine mensup insanları rencide ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Eğer İslam, peygamberinin resminin çizilmesini yasaklıyorsa, buna saygı duymak zorundayız. Charlie Hebdo bu konuda provokatif davrandı. O karikatürlerin varlığı bile provokasyon için yeterlidir."