Şişli Belediye Meclisi'nde soğuk savaş

Şişli Belediye Meclisi'nin Ocak ayı oturumuna Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Emir Sarıgül arasında yaşanan gerginlik damga vurdu.

Giriş Tarihi 05 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 05 Ocak 2015, 18:33
Şişli Belediye Meclisi’nde soğuk savaş

İÇİNDEKİLER

Şişli Belediye Meclisi'nin Ocak ayı oturumuna Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eski başkan Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül arasında yaşanan ve savcılığına intikal eden gerginlik damgasını vurdu.


Ölüm tehdidi iddiaları nedeniyle terör savcılılığına intikal eden gerilim nedeniyle Emir Sarıgül Şişli Belediye Başkan yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Emir Sarıgül'ün istifasının ardından ilk kez toplanan belediye meclis toplantısını izlemeye gelenler salona sığmadı, bazı kişiler oturumun bitmesini dışarıda ve koridorlarda bekledi. Kalabalık ve gergin ortam nedeniyle meclis üyeleri ve vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.


YANYANA OTURDULAR, GÖZGÖZE GELMEDİLER
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, aylık olağan meclis toplantısını en ön sıradan tek başına izledi. İnönü'nün hemen yanıbaşında bulunan sıraya oturan Emir Sarıgül'e belediye meclis üyesi Ahmet Yazıcı eşlik etti. Denetim Komisyonu'nun belirlendiği oturumda, Emir Sarıgül'ün boşalttığı koltuğa açıktan atanan avukat Uğur Ertan Dinçer ile Erdoğan Yıldız başkan yardımcısı olarak görevlendirildi.


ÇOBAN: MESELE SİYASİ MESELEDİR
Meclis oturumunda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Şişli Meclis üyesi Tonguç Çoban,