Skandal

Adriyatik Denizi'nde yanan feribottan 50 kişinin kayıp olduğu ortaya çıktı. Sağ kurtulan Türk Nuri Süzgen, "Aşırı yük, mürettebatın bilgisizliği ve can yeleklerinin az olması faciayı yaşattı" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2014 Güncelleme 31 Aralık 2014, 13:02
Skandal

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'dan İtalya'ya doğru yol alırken Adriyatik Denizi'nde yanan "Norman Atlantic" adlı feribotta ölenlerin sayısı 12'ye çıktı. Kayıp sayısının 50 olduğu açıklanırken, yangından sağ kurtulan otobüs şoförü Nuri Süzgen, çok ilginç açıklamalar yaptı.

CAN YELEĞİ GİTTİ
Süzgen, "Geminin fazla yüklü olması, mürettebatın bilgisizliği ve acil durum malzemelerinin çalışmaması nedeniyle böyle bir facia meydana geldi. Birçok kişinin öldüğünü gördüm. Denize atılan şişme botun içinde 11-12 saat kalan iki kişi vardı. Öldüler. Helikopter, rüzgardan ve geminin sallanmasından dolayı insanlara yaklaşıp onlara halat ulaştıramadı. Daha sonra yaklaştığında da öldüklerini gördü. Kilolu olduğundan can yeleğinin üzerine sarılmış bir kadın vardı. Altından can yeleği kayınca o da boğuldu. Hepsi feribotun altına gidip kayboldular" diye konuştu.

KAYIT HATASI
İtalya Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi de, bir başka skandalı açıkladı: Maalesef, kayıtlar çift tutulmuş. Kurtarılanların sayısı 500'ün üzerinde. Ancak feribotta bu kadar yolcu yoktu. Kayıplar hala var. Çalışmalar devam ediyor.

DAVALAR GELECEK
Sağ kurtulmayı başaran kazazedelerin, tur şirketine dava açmaya hazırlandığı belirtildi. Aralarında Türkler'in de bulunduğu yolcular, en önemli avukatları tutacaklarını söyledi. Bazı hukuk büroları, şimdiden devreye girdi.