Panik havası

Endonezya'dan Singapur'a gitmek üzere havalanan uçak, 162 yolcusuyla birlikte adeta sırra kadem bastı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2014 Güncelleme 29 Aralık 2014, 00:01
Panik havası

İÇİNDEKİLER

Bu yıl bir uçağı kayıplara karışan, bir uçağı da Ukrayna üzerindeyken şaibeli şekilde düşürülen Malezya'dan, hava taşımacılığı adına yeni bir felaket haberi daha geldi. Malezya merkezli Air Asia Havayolları'na ait QZ8501 sefer sayılı uçak, kalkıştan 42 dakika sonra radardan kayboldu. Endonezya'nın Surabaya Havaalanı'ndan Singapur'a gitmekte olan Airbus A320 tipi uçakta 5'i mürettebat, 162 kişinin bulunduğu açıklandı. Uçağın yerel saatle 06.16'da kaybolduğu, kuleyle son irtibatının ise 06.13'te gerçekleştiği öğrenildi. Kaptan pilotun, son mesajında, "Olumsuz hava şartları dolayısıyla güneye yönelmek ve uçuş irtifasını 10 bin 500 metrenin üzerine çıkarmak" için izin istediği kaydedildi. İrtibatın Java Denizi üzerinde kesildiğini belirtildi.

BİR DE BEBEK VAR
Yetkililer bölgede fırtına bulutlarının, şiddetli rüzgar ve şimşeklerin etkili olduğunu söylerken; kayıp haberiyle birlikte Endonezya, Singapur ve Malezyalı yetkililerin arama çalışmaları için harekete geçtiği bildirildi. Kabindekilerin 155'inin Endonezyalı olduğunu belirten yetkililer, 3 Güney Koreli, bir Singapurlu, bir Malezyalı, bir İngiliz ve bir Fransızın da uçakta bulunduğunu, yolcuların 16'sının çocuk, birinin bebek olduğunu açıkladı.

AİLELER KAHROLDU
İrtibatın kesildiği haberiyle birlikte yolcu yakınları Singapur ve Endonezya'daki Changi ve Surabaya havaalanlarına koştu. Gözü yaşlı aileler ümit verici bir haber beklerken firmanın sahibi Tony Fernandes, "İyi niyetleriniz ve dualarınız için herkese teşekkürler. Hepimiz güçlü olmalıyız. Tüm çabamız, yolcular ve mürettebatı kurtarmaya yoğunlaşmış durumda" açıklaması yaptı.

6 YIL ÖNCE ALINDI
Kayıplara
karışan uçağın Airbus şirketinden 6 yıl önce satın alındığı ortaya çıktı. Uçağın son rutin bakımının 16 Kasım'da yapıldığı belirtildi. 13 bin 600 uçuş gerçekleştiren ve 23 bin saat havada kalan uçakta herhangi bir sorun tespit edilmemişti.