Testere Kemal

Kemal Kılıçdaroğlu Gezi'de meydanı boş bulup "Ağaç için kıyamet koparırım" demişti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, acımasızca kestirdiği 223 asırlık çınar için "Genel başkanımızın haberi vardı" deyince Kılıçdaroğlu'nun bir yalanı daha ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2014 Güncelleme 04 Aralık 2014, 02:09
Testere Kemal

İÇİNDEKİLER

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, köprülü kavşak yapımı için asırlık 223 çınarın kesilmesi nedeniyle yapılan eleştirilere yanıt verirken, ortaya ilginç bir detay daha çıktı. Salman, yaşanan olaylar sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini aradığı ancak, kendisinin Dağıstan'da olması nedeniyle konuşamadıklarını söyledi. Kesilen ağaçlardan Kılıçdaroğlu'nun bilgisi olduğunu söyleyen Salman, "Arkadaşlar genel başkanımıza burayla ilgili dosyayı gönderdiler. Kendisi buradaki yazışmalardan geçilen aşamalardan bilgi sahibi" dedi.

İKİYÜZLÜLÜĞÜN RESMİ

Kılıçdaroğlu, Yalova'daki ağaç kıyımıyla ilgili ilk tepkiyi, kesimden 4 gün sonra Adana'da partililere yaptığı konuşma sırasında vermişti. CHP Lideri, "Yalova'da ağaçlar kesilmiş. Ağaç kesmek doğru değil. Biz bu konuda en duyarlı partiyiz" yorumunda bulunmuştu. CHP liderinin bu sözleri yetersiz ve cılız bulunurken Kılıçdaroğlu'nun susmasının nedeni de anlaşılmış oldu. Salman'ın "Genel başkanımız biliyordu" açıklamalarından sonra Kılıçdaroğlu'nun sessizliği anlaşılırken, ağaçların kesilmesinden haberi yokmuş gibi davranması ise alay konusu oldu. Gezi Parkı olayları sırasında, parka giderek günlerce şov yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir ağaç için kıyamet koparırım. Bir tane bile ağaç kestiremeyiz. Yaş kesen baş keser" diyerek ağaç hassasiyetini dile getirmişti.

İNCE'NİN PARMAĞI MI VAR?

Uzunca bir süre Gezi'nin siyasi yüzü olmaya çalışan ama bunu bile başaramayan Kılıçdaroğlu'nun Yalova'da 223 asırlık çınarın kesilmesine ses çıkarmaması ağaç duyarlılığı konusunda da yalan söylediğini ortaya çıkardı. Bu arada Yalova miletvekilliği yapan ve CHP'nin son kurultayında Kılıçdaroğlu'na rakip olan Muharrem İnce'nin, CHP liderini zor durumda bırakmak için yakın dostu Salman'a "Genel başkan biliyordu" açıklamasını yaptırdığı iddia edildi.