Paralel hainlik

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, paralel yapının çözüm sürecine karşı olduğunu söyledi ve ekledi: Gülen'in ses kaydını dinlettiler. O kayıtta, 'Halka yakın dürüst olan ve çözüm sürecine destek verenleri itibarsızlaştırın' diyordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2014 Güncelleme 15 Ekim 2014, 00:30
Paralel hainlik

İÇİNDEKİLER

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, paralel yapının çözüm sürecini sabote etmek istediğini açıkladı. A Haber'de Sevilay Yükselir'in moderatörlüğünde yayınlanan Yüzde Yüz Siyaset programına katılan Dicle, "Fethullah Gülen'in sesinden bana dinletilen bir kaset oldu. O ses kaydında; 'Doğu ve Güneydoğu'daki kürtlerin kurumlarına girin. Halka yakın dürüst olanları, çözüm sürecine destek verenleri itibarsızlaştırın' diyor. Bu sıralar içerisinde sızmalar olabilir. Bu konu bizim açımızdan çok ciddi bir şekilde ele alınıyor" dedi. İşte Dicle'nin açıklamaları:

BEN 92-93'lerde çatışmaların en yoğun olduğu dönemde milletvekiliydim. 33 askerin şehit edildiği olayda yaralı kurtulan bir asker "Biz kariyerler eşliğinde Elazığ'a geliyorduk. Bir süre sonra kariyerler ayrıldı. 5 dakika ya gitmiştik ya da gitmemiştik. Önümüz kesildi. Gerillalar bizi aldı. 'Siz bizim rehinemizsiniz' dediler". Bunu yaralı kurtulan asker anlatıyor. Bingöl olayından şüpheliyiz.

ÖZAL'I ÖLDÜRDÜLER
SUSURLUK sürecinde bazı belgeler açığa çıktı. Rahmetli Özal döneminde bir ateşkes süreci yürüyordu. Çözüm o zaman gerçekleşseydi bu kadar acılar yaşamayacaktık. Öcalan bize "Benim kuşkularım Özal'ın öldürüldüğü yönündedir" dedi. Özal'ın vefatından 1 ay sonra bu 33 asker olayı, akabinde Susurluk yaşandı. Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım birlikte bir iki kişinin bu olayı organize ettiği yazıldı. O gün JİTEM vardı bugün paralel yapı var.

NURCULAR AYRILDI
93 yılında Batman Emniyet Müdürünü ziyarete gittik. Bize sabahleyin bir PKK sempatizanının vurulduğu silahla aynı akşam bir Hizbullah sempatizanının vurulduğuna dair balistik raporlar olduğunu söyledi. Hüdapar'a bir çağrımız var. Bu provakatörlerin bugün de aynı şekilde olabileceğini ve paralel devleti kendilerine hatırlatmak isterim.

BİZ Gülen hareketini iyi tanıyoruz. Türkiye'nin NATO'ya girmesinden sonra askeri alanda rahmetli Menderes'e karşı yapılan ihtilalde Türkeş önemli bir rol almıştı. Askeri alanda Türkeş, sivil alanda da Gülen ve adamları kendilerini ortaya koydular. Nurcular iki kesime ayrıldı. Gülen 12 Eylül'ü destekledi. Diğer kesim ise reddediyordu. Daha sonra devlet içerisinde örgütlenmeye başladılar. Çiller'e de destek verdiler.

BU SÜREÇ DEVAM EDECEK
ACI günler yaşadık. Çözüm sürecini sabote etmek isteyenler var ama çözüm süreci mutlaka kazanacak. Barışı inşaa etmek çok zordur büyük emek ister ben inanıyorum bunu sonunda başaracağız. Sayın Cumhurbaşkanı bu süreç devam edecek dediği zaman Öcalan İmralı'dan devam dediği zaman bu süreç devam edecektir.