PKK'ya büyük darbe!

PKK'nın şehri karıştırmak için gönderdiği terörist grup, polisin başarılı operasyonu sonucu kıskıvrak yakalandı.

Giriş Tarihi 13 Ekim 2014, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2014, 10:27
PKK’ya büyük darbe!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi üzerine güvenlik güçleri ile kamu kurum-kuruluşlarına ve IŞİD terör örgütüne üye olduğunu iddia ettikleri şahıslara eylem yaparak sokak olaylarını provoke etmek üzere PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanından Diyarbakır merkezine geldikleri yönünde bilgi alınan teröristler, polisin başarılı operasyonu sonucu kıskıvrak yakalandı.

ARAÇTAN CEPHANELİK ÇIKTI

Operasyonda polisle çatışmaya giren ve 2'si yaralı olarak yakalanan teröristlerin kullandığı araçtan cephanelik çıktı. Diyarbakır'ın Bağlar semtinde yaşanan saldırı olayında şehrin genelinde uygulamalarını yoğunlaştıran Diyarbakır polisi, 9 Ekim 2014'te Diyarbakır Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Bağlar Polis Merkezi Amirliği önünde 33 AFL 28 plakalı araç içerisinden uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulunmayı planlayan teröristleri durdurmak istedi.

Bu esnada araçtan ateş açılması üzerine güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanında faaliyet gösteren Sinan Ç. ve Caner Ş. isimli örgüt mensupları yaralı olarak ele geçirildi.

Çatışmanın ardından teröristlerin kullandığı araçta yapılan incelemelerde, Diyarbakır merkezinde polislere yönelik eylemlerde kullanılmak üzere Lice kırsalından getirildiği tespit edilen 3 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ile 5 el bombası ele geçirildi.

ÜZERİNDEN 3 ARAÇ PLAKASI ÇIKTI

Ayrıca yaralı olarak yakalanan teröristlerin birinin üzerinden, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca sosyal medya üzerinden IŞİD terör örgütü bünyesinde faaliyet gösteren şahıslara ait olduğu şeklinde paylaşımlarda bulunulan ve hedef haline getirilen 3 araç plakasının çıktığı, örgüt mensuplarının söz konusu araçlarla karşılaşmaları durumunda da silahlı saldırı yapmayı planladıkları bildirildi.

Diyarbakır polisinin başarılı operasyonuyla, Diyarbakır il merkezinde gerçekleştirilmesi planlanan sansasyonel eylemler önlendi.