Cemaat karıştı

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Akyürek Dink cinayetiyle ilgili Cemaat'in adamı Ali Fuat Yılmazer'i suçladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2014 Güncelleme 04 Ekim 2014, 01:24
Cemaat karıştı

İÇİNDEKİLER

Hükümete darbe girişiminde bulunan Gülen örgütünün üyeleri birbirine girdi... Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in suikasta kurban gitmesine ilişkin devam eden soruşturma kapsamında eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, şüpheli sıfatıyla verdiği ifadede şok açıklamalar yaptı. Soruşturma savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a 16 sayfalık ifade veren Akyürek, Dink'e eylem yapılacağı konusundaki bilgilerin dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ve Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz ile paylaşılmadığının altını çizdi.

'TEDBİR ALIRDIM'
Akyürek, İstanbul İstihbarat eski müdürü ve Gülen örgütünün en önemli isimlerinden olan Ali Fuat Yılmazer hakkında "O dönemde İstanbul İstihbaratta C Şube Müdürü idi. Esas bu işlerden sorumlu şubenin başındaydı. Ben İstanbul emniyet müdürü olsaydım mutlaka tedbir alırdım" diyerek cinayetle ilgili Yılmazer'i işaret etti.

BİLGİLER DEŞİFRE OLUYOR
Akyürek'in ifadelerine El Cezire Türk'ten Selahattin Günday ulaştı. Akyürek ifadesinde, Dink cinayeti davasının sanığı olan ve bir dönem yardımcı istihbarat elemanlığı yapan Erhan Tuncel'i bire bir tanımadığını belirten Akyürek, Tuncel'in istihbarat müdürü Engin Dinç'in önerisi ve dönemin daire başkanı Sabri Uzun'un onayı ile yardımcı eleman yapıldığını söyledi. Cemaat'e bağlı birçok kişinin birbirini suçlamaya başladığı ve hükümete darbe girişimiyle ilgili gizli bilgileri de deşifre etmeye başladıklarına dikkat çekildi.