BM niye var?

Erdoğan BM Genel Kurulu'nda tarihi bir konuşmaya imza attı: Çocuk katillerinin karşısında dimdik duracağız. Buna sessiz kalanlar suça ortaktır. Darbe meşrulaştırılacaksa o zaman BM niye var?

Giriş Tarihi 25 Eylül 2014, 00:00 Güncelleme 25 Eylül 2014, 01:40
BM niye var?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Türkiye'nin teröre karşı tavrını net olarak ortaya koydu. Erdoğan, yaptığı tarihi konuşmada, "Türkiye teröre destek veren göz yuman bir ülke değil. En etkin mücadeleyi veren ülkedir. Bölgesel barışa katkıya devam edeceğiz. Terörün, zalimlerin, katillerin, çocuk katillerinin karşısında dimdik duracak demokrasi ve refahı daha güçlü savunmaya devam edeceğiz" dedi.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR
Konuşmasında BM'yi de sorgulayan Erdoğan, kararların Güvenlik Konseyindeki beş ülkenin inisiyatifinde olmasını da eleştirdi, "Altını çizerek söylemek isterim ki, dünya beşten büyüktür" diye konuştu. Erdoğan, Suriye'de, Irak'ta ve Mısır'da haksızlığa ses çıkaranların teröre destek vermekle itham edildiğini söyledi, "Çocuklar öldürülüyorsa kimse masum değildir. Dünyanın gözü önünde sahilde, parklarda oynayan camilere sığınan çocuklar acımasızca yok edildiler. Filistin'de kadınların çocukların katledilmesine dikkat çekenleri susturmak isteyenler tarafından bir takım yaftalar yakıştırılıyor. Bir takım haksız ithamlara maruz kalıyor. Anında teröre destek vermekle itham ediliyorlar. Çocukların öldürülmesine halkın iktidarıyla gelenlerin devrilmesine sessiz tepkisiz kalanlar bu insanlık suçuna ortak olmaktadır. Modern dünyanın yaptığı çifte standart güvensizlik oluşturuyor" dedi.

DEMOKRASİYİ SAVUNACAĞIZ
Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: Terörün zalimlerin katillerin çocuk katillerinin karşısında dimdik duracak demokrasi ve refahı daha güçlü savunmaya devam edeceğiz. Obama'nın dile getirdiği Filistin'deki iki devletli çözüm için "Artık söz değil icraat zamanı" ifadelerini kullanan Erdoğan, Mısır darbecisi Sisi'nin meşrulaştırılmasına da isyan etti, "Darbeyle gelenler meşrulaştırılacaksa BM niye var diyorum" şeklinde konuştu.

IŞİD ELİ KANLI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR
Erdoğan, ABD Başkanı Obama'nın özel daveti ile katıldığı BM Güvenlik Konseyi'ndeki 'Yabancı Savaşçılar' konusunda açıklamalar yaptı: IŞİD eli kanlı bir terör örgütüdür. Her türlü adım bölgesel insani gerekler göz önüne alınmak suretiyle atılacaktır. Türkiye, yabancı savaşçı tehdidine karşı her türlü tedbiri alacaktır.