Hakim ve savcılar için adalet

HSYK 3. Daire'nin paralel yapıdan olmayan hakim ve savcılar hakkında 7 bin 659 disiplin dosyası biriktirdiği ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle bu dosyalar işleme koyulmayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2014 Güncelleme 13 Eylül 2014, 02:00
Hakim ve savcılar için adalet

İÇİNDEKİLER

TBMM'ye gönderilen hakim ve savcılarla ilgili düzenlemenin perde arkasından paralel yapının yargı üzerindeki tehdit silahına müdahale çıktı. Paralel yapının, tasfiye etmek ya da yükselişini engellemek istediği yargı mensupları hakkında imzasız ihbar mektupları ve usulsüz iddialarla açtığı disiplin dosyaları HSYK 3. Daire'nin masasında beklerken, sicil dosya sayısı dudak uçuklattı.

BAŞINA BUYRUK HAMSİCİ
Adalet Bakanlığı yaptığı düzenlemeyle, paralel yapının en önemli mevzisi haline gelen HSYK 3. Daire'nin masasındaki hakim ve savcılar hakkında düzenlenmiş 7659 disiplin dosyasını işleme koymayacak. Ayrıca 2006 yılının Haziran ayından itibaren karara bağlanmış 1229 dosya da af kapsamına alınırken, 518 dosya da yeniden değerlendirilecek. Böylece, paralel yapının en büyük tasfiye ve tehdit silahı elinden alınmış olacak. Bu arada HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici ve ekibinin, darbe girişimini sorgulayan savcılara karşı başlattıkları inceleme ve Bakan Bozdağ'ın İzmir eski Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş hakkında verdiği soruşturma iznini yok sayma kararı aldıkları toplantıda ilginç bir olay yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Hamsici ve arkadaşlarının bazı gazeteci ve önemli isimleri aradıkları, "Biz bakanın uygulamasını yok hükümde saydık, bundan sonra bakan düşünsün" yönünde konuştukları öğrenildi.