MHP hezimete uğradı!

30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı olarak MHP'nin adayını seçen 8 ile Ekmeleddin İhsanoğlu çok başarılı olamadı. Türkiye'de sandıkların yüzde 94'ü açılırken MHP'nin belediye başkanı çıkardığı sadece 3 ile İhsanoğlu birinci sırada yer alabildi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
MHP hezimete uğradı!
30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde MHP 8 ilde birinci olabilmişti. Bartın, Isparta, Karabük, Kars, Manisa, Mersin, Osmaniye ve Adana'da belediye başkanı çıkarabilen MHP bu seçimlerde İhsanoğlu'nu çok fazla desteklemedi. MHP'nin birinci olduğu 8 ilde ancak 3 il İhsanoğlu'nu birinci sıraya çıkarabildi. İhsanoğlu'nun MHP'nin belediye başkanlarının görev yaptığı ve birinci sırada çıktığı iller Mersin, Osmaniye ve Adana oldu.

MHP'nin belediye başkanlarının görev aldığı iler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların aldığı oy oranları resmi olmayan sonuçlara göre şu şekilde:

Bartın: Recep Tayyip Erdoğan, 55.85; Selahattin Demirtaş 2.55; Ekmeleddin İhsanoğlu, 41.60.

Isparta, Recep Tayyip Erdoğan, 55.03; Selahattin Demirtaş 1.74; Ekmeleddin İhsanoğlu 43.22.

Karabük, Recep Tayyip Erdoğan, 64.68; Selahattin Demirtaş 1.60; Ekmeleddin İhsanoğlu 33.72.

Kars, Recep Tayyip Erdoğan, 44.87; Selahattin Demirtaş 26.75; Ekmeleddin İhsanoğlu 28.38.

Manisa, Recep Tayyip Erdoğan, 46.16; Selahattin Demirtaş 5.57; Ekmeleddin İhsanoğlu 48.27.

Mersin, Recep Tayyip Erdoğan, 32.05; Selahattin Demirtaş 13.76; Ekmeleddin İhsanoğlu 54.19.

Osmaniye, Recep Tayyip Erdoğan,48.57; Selahattin Demirtaş 2.82; Ekmeleddin İhsanoğlu 48.61.

Adana, Recep Tayyip Erdoğan, 39.13; Selahattin Demirtaş 9.53; Ekmeleddin İhsanoğlu 51.33.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.