O kapı için şoke eden rapor

Savcılık ölüm kapısındaki önemli eksikleri belirledi

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 06 Ağustos 2014, 11:44
O kapı için şoke eden rapor

İÇİNDEKİLER

1- Kapıyı gören güvenlik kameraları 1 haftadır çalışmıyor
2- Kapının güvenliğini sağlayan sensörler bulunmuyor

SABAH gazetesinin usta foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun hayatını kaybettiği cinayet gibi kazayla ilgili yapılan olay yeri incelemesinde iki ayrı skandal daha ortaya çıktı. Olay yeri inceleme raporunda, kapıyı gören güvenlik kameralarının 1 haftadan beri bozuk olduğu anlaşıldı. Kapı güvenlik sensörlerinin olmadığı iddiları da yapılan incelemeler sonunda resmen doğrulandı.

"BİR ŞEY FARK ETMEDİM"


Kazayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma şekillenmeye başladı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında demir kapının kapama düğmesine basan güvenlik görevlisi Fatih D. olayın ardından gözaltına alınmış ve şunları söylemişti: "Kapı kapanırken herhangi bir şey fark etmedim. Görsem zaten kapının kapanmasını engellerdim. Acı bir ses duyunca, kapının açıldığı tarafa yöneldik. Bir kişinin sıkıştığını görür görmez de kapıyı açtık. Olayla ilgili hemen ambulans çağırdık ve ilgili kişilere haber verdik."

TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME...

Koyuncu'nun, Adli Tıp Kurumu'ndan ön otopsi raporunun gelmesini bekleyen savcılıktan edinilen bilgiye göre, olay yerini gösteren kameraların 1 haftadan beri bozuk olduğu ve bu nedenle görüntü alınamadığı, olay yeri inceleme tutanaklarına yansıdı. Ayrıca kapı kapanırken ani giriş ve çıkışlarda kapının kapanması işlemini durduran güvenlik sensörlerinin de olmadığı raporlara girdi. Şüpheli Fatih D. ile ilgili olarak "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan soruşturma yürütüldüğü bildirildi. Adli Tıp Kurumu'nca gönderilecek ön otopsi raporundan sonra dava açılacak.

100'LERCE KİŞİ TEHLİKEDE!

Galatasaray Kulübü, Hürriyet Gazetesi'nin foto muhabiri Adem Karayel'in foto muhabirimiz Erkan Koyuncu'nun ölümü üzerine kaleme aldığı, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin işleyişi anlatan haber üzerine bir açıklama yaptı... Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bütün boyutlarıyla araştırılacak
"Medya ve İletişim Direktörlüğümüzün asli görevi; medyaya doğru haber akışının sağlanması için çaba göstermektir. Görev alanı açısından, İletişim Direktörlüğünü; tesislerin yönetimi, kapılardaki trafik akışı ve güvenlik konularıyla ilişkilendirmek hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu kapı geçişi, yalnızca Florya'da görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın değil, gün içinde, yüzlerce kişinin kullandığı bir geçiş noktasıdır. Hepimizi derinden sarsan üzücü kazanın sebepleri bütün boyutlarıyla incelendikten sonra, sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacaktır." Karayel, söz konusu haberinde kapıyla ilgili bir çok sorun ve eksikliğin olduğunu dile getirmişti.

BİR GÖRÜŞ

O KAPI OTOBÜSÜ BİLE PARÇALAR
Mesai arkadaşım Erkan Koyuncu'nun Florya Tesisleri'nin katil kapısının önünde can çekiştiği an, gözlerimin önünden hala gitmiyor... Gidecek gibi de durmuyor. Yaklaşık iki yıl önce Florya'ya takılan 5 tonluk kapıdan her içeri girdiğimde sesimi yükselterek güvenlikçiler ile "Biraz daha açın rahat girelim. Cezaevi mi burası kardeşim" kavgasını ve tartışmasını her defasında yapmışımdır. Erkan'ı öylece yerde yatarken gördüğüm anda ilk aklıma gelen de bu kavgalarım oldu. Yaklaşık 20 yıldır Florya Tesisleri'nin her yerinden içeri giriş yapmış bir medya mensubu olarak bu facia, resmen "geliyorum" demişti aslında. O demir kapının önünden takım otobüsü geçse iddia ediyorum koca otobüsü de parçalayacak güçte bu kapı. Defalarca bu kapının açılıp kapandığına tanık olmuş bir kişi olarak kompresör ve basınçlı gelip kapandığı sıradaki sarsıntı ve çıkardığı o ses kulaklarımda çınlıyor.

SAVAŞ ÇORLU/ GS MUHABİRİ