Kara tren

Ukrayna'da düşürülen uçak yolcularının cesetleri kazadan 72 saat sonra toplandı. Cenazeler derin dondurucu vagonlarla taşındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2014 Güncelleme 21 Temmuz 2014, 00:25
Kara tren

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'nın doğusunda 3 gün önce füzeyle vurularak düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçaktaki yolcuların cesetleri 72 saat sonra tarlalardan toplandı. 198 ceset dün öğle saatlerinde 5 derin dondurucu vagonun bulunduğu trenle Donestk kentine taşındı. Vagonlar mühürlenerek morga gönderilmeden önce AGİT gözlemcileri ceset sayımı yaptı.

KARA KUTU BULUNDU MU?
Bu arada 298 kişiye mezar olan kazanın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen olay hala aydınlatılamadı. Gözler dün "Kara kutuyu bulduk" açıklaması yapan ayrılıkçılara çevrildi. Ukraynalı hava taşımacılığı uzmanı Alexandre Kava ise "Gündemde sadece karşılıklı suçlamalar var, kimse uçağın nasıl düştüğüne dair bir delil ortaya koyamıyor" diyerek, ayrılıkçıların uçağı vurduğuna dair bir kanıt olmadığını söyledi. Ukrayna Güvenlik Konseyi Sözcüsü Andriy Lysenko da "Teröristler, olaya Rusya'nın dahil olduğunu gizlemek için ellerinden geleni yapıyor" açıklamasında bulundu.

PUTİN HAVASI!

TAKVİM'in haberi gündeme bomba gibi düştü. Rosthchild Ailesi'nin, IMF'ye rakip bankanın temelini atan Rusya lideri Putin'in uçağının vurulmasını istediği belirtildi. Ukrayna Ordusu da yanlışlıkla Malezya uçağını düşürdü. İşte dünyanın en güçlü ailelerinden İngiliz Rosthchildler'in karıştığı bu iddia, Putin'in tavrıyla da kanıtlandı. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uçağının düşürüleceği istihbaratını aldı. Bunun üzerine Putin'in ekibi yeni bir rota çizdi. Rusya Devlet Başkanı'nın uçağının Donestk kentinin üzerinden uçmaması karalaştırıldı. Ve bu iddialar sürerken Malezya uçağının aynı noktada düşürülmesi, akıllarda soru işareti bıraktı.