Görmez'den Ramazan'da israf uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan Ayında kurulan iftar sofralarıyla ilgili uyarıda bulundu.

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 25 Haziran 2014, 17:32
Görmez’den Ramazan’da israf uyarısı

İÇİNDEKİLER

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaklaşan Ramazan öncesi 'Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her Ramazan' sloganı ile başlattığı kampanyayı, basın toplantısıyla tanıttı.
Sarayburnu'ndaki Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen toplantıda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ahmet Yaman ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nden Prof. Dr. Sacit Özdemir ile birlikte kameralar karşısına geçti. Düzenledikleri kampanya hakkında bilgi veren Görmez, bu yıl yapılan çalışmalarda yalnızlık, mülteciler, sokak çocukları, yetimler ve huzur evlerindeki yaşlılar konularının öne çıkarılacağını ifade etti.

"İFTAR SOFRALARI İSRAF SOFRALARINA DÖNÜŞMESİN"

Görmez, Ramazanın şekli konulara kurban edilmeden manevi ruha dikkat edilerek geçirilmesi gerektiğini belirterek, "İftar sofraları israf sofralarına dönüştürülmemeli. İftar çadırları gayesinin dışına çıkarak bir gösteri aracına dönüştürülmemeli. iftarlarda oluşan manevi atmosferi bütün bir yıla yayarak bu kardeşliğin kalıcı olmasını sağlayabilmeliyiz" dedi.

"ORUÇ TUTAMAYANLARA KARŞI DA ANLAYIŞ GÖSTERİLMELİ"

Ramazanın paylaşım ayı olduğunu, her türlü bireyselliği ve egoizmi ortadan kaldıran empati yapmayı öğreten, aç insanların halinden anlamayı öğreten büyük bir ibadet olduğunu belirten Görmez, "Sadece oruç tutanlara değil, tutmayanlara karşı da bu anlayışın gösterilmesi gerekiyor. Bu sayede onların gönüllerinde de başka güzel duyguların taşınmasına vesile olabiliriz" dedi.

"İFTAR ÇADIRLARI GÖSTERİ ARACINA DÖNÜŞMEMELİ"

ftar çadırlarının Ramazanın ruhu ve anlamına uygun olduğunu ve yaygınlaştığını anlatan Görmez, "Başlangıcı güzel bir düşüncenin ürünü olarak yolda kalan ve yoldan geçenlerin bir çorba ile oruç açmasıyla ilgili iftar çadırlarının son zamanlarda bu gayenin dışına çıkarak bir gösteri aracına dönüştürülmemesini özellikle kamu hizmeti yapanların dikkat etmesi gerekiyor. Dini hükümlerin ortaya konmasında asıl olan arkasındaki hikmetlerdir. Hikmeti kaybolan bir hükmün tabii ki İslam'ın istediği erdemi gerçekleştirmesi mümkün değildir" diye konuştu.