Gülen Hareketi'nin amacı ne?

Fethullah Gülen Hareketi'nin başlattığı Dinlerarası diyalog İslam'a zarar mı veriyor? Dinlerarası Diyalog Platformu'nun bugüne kadar yaptığı birçok çalışmada rastlanılan Hristiyanlık etkisi kafalarda ciddi soru işareti yaratıyor.

Giriş Tarihi 20 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 21 Haziran 2014, 00:01
Gülen Hareketi’nin amacı ne?

İÇİNDEKİLER

Gülen Hareketi, İslam'ı Hristiyanlaştırmaya mı çalışıyor? Diyalogcular, neden Kuran-ı Kerim'deki birçok ayeti cımbızla ayıklayarak Hristiyanlık ile ortak noktada buluşan bir İslamiyet yaratmak amacında? Hristiyan dostlarını gücendirmemek için neden İslam'ı tahrif etme yolunu seçiyor? Neden sünnetleri görmezden geliyor farzları değersizleştiriyor? Bütün bu sorular diyalogcuların bugüne kadar yaptıkları ilginç çalışmalar ile müslüman bireylerin kafalarında bıraktığı ciddi şüphelerin sonucudur.

"AMAÇ SEKÜLER İSLAM"

Gülenciler'in seküler İslam anlayışı hem tüm dünya dinleriyle ortak bir zemine oturtuluyor hem de tam da küresel sermayenin istediği gibi Batı dünyasıyla barışık bir İslam toplumunun inşasına hizmet ediyor. Diyalogcuların getirmeye çalıştığı değişiklikler sadece işin dini tarafıyla sınırlı kalmıyor tabi ki hem kültürel hem de siyasal bazı reformlar da amaçlanıyor İslam toplumu üzerinde.



"KAPİTALİST BATI İLE İTTİFAK"

Kapitalist Batı ile eklemlenmiş bir İslam coğrafyası bu kesimin en büyük hayali. Son din İslam'ın üzerinde bir Hristiyan hegemonyası yaratmaya çalışan Gülenciler, bir nevi İslam'ı bilerek ya da bilmeyerek Hristiyanlaştırıyor. Gülenci para babaları, kendi medya araçlarını ve himayesindeki aydınları kullanarak "batılılaşma ve modern toplum" kisvesi altında İslam toplumuna Hristiyan Batı kültürünü aşılamaya çalışıyor.

"ALGI OPERASYONU"

Batılıların radikal olarak değerlendirdiği birçok İslami hakikati değersizleştiren, toplumsal hafızadan silmeye çalışan Gülen Hareketi, Batı menşeili "Terörist İslam" ve "Radikal İslam" gibi islamofobik kavramlarla müslüman bireyler ve toplum üzerinde de gizli bir algı operasyonuna kalkışıyor.

"MÜSLÜMAN KİMLİĞİ VE AŞAĞILIK PSİKOLOJİSİ"

"Terörist İslam"
algısıyla Müslüman kimliği üzerinde "aşağılık psikolojisi" yaratmaya çalışan ve klasik islam anlayışını hedef alan Gülenciler, bu "irade yanıltma" yöntemiyle İslam'ı Hristiyanlık karşısında bir alt din haline getirme projesini hasarsız bir şekilde atlatmaya çalışıyor. Gülen Hareketi, hem kendi güdümünde bir İslam anlayışını hem de Batı ile ittifak içerisine girerek diğer bütün İslami grupları saf dışı bırakmayı hedefliyor.


"HZ MUHAMMEDSİZ (SAV) DİYALOG İSLAM'A AYKIRI"

Gülenciler'in başlattığı diyalog süreci bugüne kadar takındığı Hz Muhammedsiz (SAV) İslamiyet anlayışıyla da amacını çok güzel bir şekilde özetliyor. Klasik İslam ruhuna aykırı bir dönüşümün mühendisliğine soyunan Gülen Hareketi'nin yarattığı "seküler müslüman" kimliği (Hem içki içerim hem namaz kılarım ya da müslümanım ama namaz kılmasam da olur diyen bir anlayış...) Batı merkezli Hristiyanlık anlayışını anımsatıyor.



"MÜSLÜMANLIK HRİSTİYANLIKTAN GERİDE"

Ekonomik anlamda Müslüman coğrafyasından çok ilerde olan Batı toplumunun sahip olduğu refah seviyesini "Seküler Hristiyanlığa" borçlu olduğu algısını yaratmaya çalışan Gülen Hareketi, bir nevi bireyin ya da toplumun bu konuda geri kaldığını değil İslam'ın bu konuda geri kaldığını ön plana çıkarmaya çalışıyor.

"AMAÇ GÜLENCİ SEKÜLER İSLAM ANLAYIŞI"

Diyalog süreci Gülen Hareketi tarafından inşa edilmiş barışçıl proje değil kendi İslamiyet anlayışlarını toplumun geniş bir kesimine empoze etmeye çalıştıkları bir projedir. "Müslüman teröristir" algısını değiştirmeye çalıştığını iddia eden Gülenciler, Batı merkezli ırkçı, emperyalist ve sömürgeci seküler Hristiyanlık anlayışına neden sessiz kalmakta acaba. İslam coğrafyasını demokratikleştiren değil sömüren bir Batı'ya hizmet eden ve onları şirin göstermeye çalışan Gülen Hareketi'nin diyalog çabası ne kadar samimi gelir bilemiyorum?

Gülen Hareketi ve "Seküler İslam Anlayışı" sürecini daha iyi açıklamak için KADİP'in bugüne kadar yaptığı bazı etkinliklere şöyle bir göz atalım.

İşte Gülen Hareketi'ne bağlı KADİP'in bugüne kadar yaptığı bazı etkinlikler: