Yaz Boz Soma'daydı!

Yaz Boz yine gündeme damga vuracak bir yayına imza attı...

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2014, 00:00 Güncelleme 25 Mayıs 2014, 21:32
Yaz Boz Soma’daydı!

İÇİNDEKİLER

Ergün Diler ve Bekir Hazar'ın sunduğu Yaz Boz programı bu hafta 301 maden işçisini şehit verdiğimiz Manisa'nın Soma ilçesinden yayınlandı.

Yüzlerce işçimizi toprağa vermek zorunda kaldığımız elim maden kazası sonrasında kimisi oğlunu, kimisi babasını, kimisinin eşini, kimisiyse hayattaki tek dayanağını kaybetti.



Türkiye tarihine en büyük maden faciası olarak geçen Soma Maden Faciası'ndan geriye sadece gözü yaşlı ve çaresiz işçi yakınları kaldı. Bu sebeple A Haber kameraları bu hafta oradaki insanların dertlerine ortak, yaralarına ilaç olmak için Soma'daydı.

Ergün Diler ve Bekir Hazar'ın A Haber mikrofonlarını uzattığı birçok gözü yaşlı madenci yakını anlattıklarıyla ekran başındaki çoğu insanın gözlerini yaşarttı.

Büyük maddi zorluklarla hayatları sürdürmek zorunda kalan madenci yakınları tüm Türkiye'nin yüreklerini burktu. Madenci yakınlarının kamera karşında yaşadıklarını anlatırken duygulanmaları da Soma'da yaşanan büyük dramı da gözler önüne serdi.



Yaz Boz ekibi Soma'da ölen madenci yakınlarının içinde bulunduğu zor duruma kayıtsız kalmadı. Ölen madencilerin eş ve çocuklarını bekleyen zor hayat koşullarını gözler önüne seren Bekir Hazar ve Ergün Diler ikilisi hem devlete hem de ekran başındakilere seslenerek yardıma çağırdı.

Son yılların en büyük trajedisinin yaşandığı Soma'da geride kalan madenci çocuklarına ve eşlerine daha iyi bir gelecek hazırlamak için tüm Türkiye'yi göreve davet Ergün Diler ve Bekir Hazar, Somalılar için verilen sözlerin de yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.



Yaz Boz'un Soma programı sosyal medyada da çok ses getirdi. İşte Soma için atılan o tweetler: