Kendine bak!

Kendine bak! ABD eski Dışişleri Bakanı Albright, Türkiye'de tek partili yönetim olduğunu savundu. Kendi ülkesindeki sistemi görmezden geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2014 Güncelleme 03 Mayıs 2014, 01:00
Kendine bak!

İÇİNDEKİLER

ABD eski Başkanı Bill Clinton döneminde Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Madeleine Albright, Brookings Enstitüsü ile Sabancı Ünversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği konferansta Türkiye hakkında üzerine vazife olmayan açıklamalarda bulundu.

17 Ağustos Gölcük Depremi'nde taktığı deniz askeri şapkasıyla tanınan Albright, "Türkiye'nin basın özgürlüğü olmayan ülkeler içine alınmasının kaygı verici olduğunu" vurguladı. Ancak eski siyasetçinin dünyada basın üzerine uygulanan gizli sansürde ilk sırada yer alan ABD ve diğer batılı ülkeleri bu safta değerlendirmemesi dikkat çekti. Albright, daha sonra da yönetime dil uzattı. Türkiye'de tek partili yönetimin olduğunu ve bunun da otokrasiye dönüştüğünü iddia etti.

27 PARTİYİ YOK SAYDI
Albright iddialarını, "Tek partili demokrasi diye bir şey yok artık. Muhalefet, halkın gerçek seçeneklere sahip olmasını sağlar ve yalnızca gerçek seçenek olduğu zaman zafer elde eden otoriter olamaz'' sözleriyle tamamladı. Fakat konuşmasında Türkiye'de en son seçimlere katılan 27 siyasi patinin varlığını yok saydı. Eski Bakan, konuşmasında Başbakan'ın gerek Gezi Parkı, gerekse 17 Aralık darbe girişimlerini ve sonrasında gelişen olayları 'dış güçlerin komplosu' diye nitelemesine de isim vermeden değindi.

Albright "Temelsiz iddialarla Amerikalıları ve dinsel azınlıkları suçlayan darbe, komplo söylemleri son derece can sıkıcı" dedi.