En dede protesto!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i protesto eden Cabir dede, "Bunun dediklerine inanmayın" deyince ortalık karıştı. Salondan yaka paça atıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2014 Güncelleme 15 Nisan 2014, 00:48
En dede protesto!

İÇİNDEKİLER

RİZE'de, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hiç beklemediği bir anda protesto edildi. İlde Cabir Dede olarak bilinen 96 yaşındaki protestocu, Görmez'in konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı sırada, "Bunun dediklerine inanmayın. Bu gavurdur, burada ne işi var" diye bağırmaya başladı. Türkiye'de namaz saatlerinin yanlış olduğunu iddia etti.

GÖREVLİLER ENGEL OLDU
Davetliler, beklenmedik bir anda gerçekleşen protesto nedeniyle şok oldu. Görevli müftülük personeli, hemen yaşlı adamı yaka paça dışarı çıkarttı. Kalkandere ilçesinde yaşayan Cabir Dede'nin Türkiye'de namaz saatlerinin yanlış olduğunu savunarak Başbakanlık ve Diyanet'e düzeltilme yapılması için dilekçe gönderdiği öğrenildi. Başkan Görmez, daha sonra yaptığı konuşmada, "Son aylarda hem İslam dünyasında hem de ülkemizde büyük samimiyet kaybına uğradığımızı görüyoruz. Dindarlıklarımız içtenliğini kaybediyor" dedi.