Beyni yok fikri var!

Geçtiğimiz gün CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına katılan Yazar Pınar Kür'ün başörtülüler için kullandığı skandal ifadeler tepki çekmeye devam ediyor.

Giriş Tarihi 09 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 10 Nisan 2014, 00:18
Beyni yok fikri var!

İÇİNDEKİLER

TV 24'teki Günün Manşeti programında Yazar Pınar Kür'ün başörtülüler için kullandığı skandal ifadeler büyük tartışma konusu oldu.

KÜR'DEN TALİHSİZ SÖZLER

Altınok, Pınar Kür'ün açıklamaları bir nefret suçu önce onu belirtmek gerekiyor.

Çiçek, bir başörtülü dava açsa bunlar düşünce özgürlüğümüz, ifade özgürlüğümüz elimizde alınıyor derler . Toplu linçe uğruyoruz, mahalle baskısına uğruyoruz derler.



PINAR KÜR'ÜN AÇIKLAMASI NEFRET SUÇU KAPSAMINA GİRER

M.Altınok, Birisi çıksa başı açık kadınlar şöyle şöylelerdir, hafif meşreplerdir. Dese bu nefret suçuna girer ve eleştiriz. Ama Pınar Kür Başörtülülere diyorsunuz ki playboy kızları gibiler. playboy kızının manasını biliyor herkes bu birincisi nefret suçu ikincisi bir kesimden ve onların sembollerinden öldüresiye nefret ediyorlar, o kesimin gördükleri bir siyasal iktidarında seçimden başarı ile çıkması kinlerini iyice arttırıyor. Bunlar zencilere Güney Afrika'da ne muamele yapılıyorsa onu başörtülülere yapmaya çalışıyorlar. Pınar Kür'ün yaptığı bir nefret suçudur.

BUNLAR EDİRNE'DEN SONRA STAR OLMAYANLAR

M. Altınok, Yaşı da ilerlemiş her halde akıl sağlığı da yerinde değil diye düşünüyorum. Romanları falan çalışmaları var eserleri var falan deniliyor ya aslında bakarsan Kapıkulenin ötesinde bir tane geçerliliği olan eseri de yok. Bu başarısız tipler rahmetli Cem Karaca'nın da dediği gibi " Edirne'den sonra star olmayanlar" içe döndüklerinde bu tarz açıklamalar yapıyorlar işleri ile gündemde değiller. Pınar hanımda eksikliğini buradan tamamlamaya çalışıyor.



KÜR, BAŞÖRTÜLÜLERE HAKARET EDİP DİNİ BİLGİ VERMEYE ÇALIŞIYOR

M.Çiçek, Pınar kür, başörtülülere hakaret edip dini bilgi vermeye çalışıyor, Muhafazakâr kesim bu işi bilen insanlar bu söylemde bulunan herkese gülüyorlar. Hakikaten sağlam gülüyorlar. Komik duruma düşüyorlar, komiklikte zirve yapıyorlar. Nenesi ve teyzesi namaz kılıyormuş. Diyanet İşleri Mehmet Görmez'e söyleyelim Pınar Kür'e bir imam kadrosu versin, Pınar Kür'ü de fetva kuruluna alsın. Niye Teyzesi ne Ninesi namaz kılıyormuş.



BEYİNİ OLMADAN FİKRİ OLAN ARKADAŞLARIM VAR

M. Altınok, herkesin dini inancını yaşama şekli ve pratiği onu ilgilendiren bir sorundur. Kimseyi ilgilendirmez. Bu insanların öznel kararı kimi daha yoğun yaşıyordur. Örtünme pratikleri farklılaşır kimisi başını kapatır, kimisi çarşaf giyer, Dinde var yok tartışmalarını yapacak insan da Pınar Kür değil! Yapa biliyorsa romanını yazsın. Sizi ilgilendirmiyor artık bunu anlayın bu tarz yorumlarla playboy kızlarına benzetmeler yapamazsınız. Pınar Kür'ü ve o program yaptığı vatandaşı tanıyoruz, bizimde beyinsiz arkadaşlarımız var o yüzden yabancı değiliz bunlara, beyini olmadan fikri olan arkadaşlarım var. Çok şaşırmıyorum ama hakikaten bu nefret suçlarını artık bir yerde sonlandırmak gerekiyor.