İlker Başbuğ: Kumpas kuranlar cezasız kalmasın!

Yerel mahkeme tarafından tahliye edilmesine karar verilen Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ bomba açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 07 Mart 2014, 00:00 Güncelleme 08 Mart 2014, 02:18

İÇİNDEKİLER

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi'nden tahliye edildikten sonra, "Beni 26 ay hürriyetimden yoksun bıraktılar ama 6 Ocak 2012 günü söylediğim gibi, yüce Türk milleti, oynanan oyunu, iddiaların geçersizliğini, bir Genelkurmay Başkanı ve karargahını terör örgütü karargahı ve terör örgütü olarak suçlamanın kabul edilmez bir durum olduğunu, bizlerin darbecilikle hiçbir alakamızın olmadığını yüce Türk milleti kısa zamanda anladı" dedi.

Başbuğ, "Bugün benim serbest bırakılmam bir başlangıçtır. Bütün kalbimle inanıyorum ki Silivri'de, Hasdal'da, Sincan'da, Maltepe'de benim gibi suçsuz bulunan arkadaşlarım da en kısa zamanda hürriyetlerine kavuşacaklardır. Mamak, Hadımköy dahil. Bu gerçekleşmez ise bugün benim serbest kalmam, hürriyetimi kazanmamın hiçbir önemi ve anlamı olmaz. Çünkü ben ne kadar suçsuz isem, bugün geride bıraktığım Tuncer Kılınç Paşa, Hurşit Tolon Paşa, Bilgin Balanlı Paşa, Hasan Iğsız Paşa, diğer tarafta Tuncay Özkan'lar ve Doğu Perinçek'ler de suçsuzdur" dedi.