Böcek yuvası!

Erdoğan'ın ofisinde bulunan böcekle ilgili somut deliller, paralel yapıyı panikletti. Müritlerin soruşturmayı manipüle etme gayretleri başladı. Bu dinlemeyle ilgili rapor hazırlayan Dr. Hasan Palaz'ın "Baskı gördüm" açıklamasına tepki yağdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2014 Güncelleme 22 Şubat 2014, 02:01
Böcek yuvası!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık'taki ofisine yerleştirilen "böcek"le ilgili yapılan araştırmalarda sona yaklaşıldı. Böcekleri yerleştirenlerin güvenlik görevlisi bacanaklar S.D. ile A.T. olduğu ortaya çıktı. Bu iki görevli, ifadelerinin alınacağını öğrenince, yurt dışına kaçtı. Soruşturma sürerken, ilginç bir çıkış TÜBİTAK Bilgem eski Daire Başkanı Dr. Hasan Palaz'dan geldi. Görevinden alındıktan tam 15 gün sonra yazılı bir açıklama yapan Palaz, "Hükümetin böcekle ilgili hazırlanan raporda değişiklik yapması için kendisine baskı yaptığını" iddia etti. TÜBİTAK, Palaz'ın bugüne kadar öne sürdüğü iddialarla ilgili olarak yönetime herhangi bir şikâyette bulunmadığına dikkat çekerek, gerçek dışı bilgilerle yanlış bir algı oluşturmak istendiğini belirtti.

KARARTMA ÇABASI
Dönemin Sanayi Bakanı Nihat Ergün de "palaz bana bir kez bile 'baskı var' diye gelmedi. Görevden alındıktan sonra bu açıklamaları yapması dikkat çekici ve şüphe uyandırıcı" dedi. Görevden alındıktan sonra iki yıl önce hazırladığı bir raporla ilgili baskı gördüğünü söylemesinin inandırıcı olmadığının altını çizen Ergün, "Özellikle de görevden alındıktan bir hafta-10 gün sonra bunu söylemesi dikkat çekicidir. Şimdi bu tür açıklama yapması böyle bir baskının olup olmadığı konusunda şüphe uyandırmıştır" mesajı verdi.

NEDEN İTİRAZ ETMEDİ
Ergün "Yapacağı üç şey vardı. Ya üst amiri olarak bana gelip baskı gördüğünü dile getirecekti. Beraber çalıştığım kişilerin böyle bir baskıya maruz kalmasına izin vermez ayrıca önlerdim. Diyelim ki biz ilgilenmedik. Bu baskıya itiraz edip görevinden ayrılabilirdi ya da bu iddiaları kamuoyuyla o zaman paylaşabilirdi. O zaman inandırıcı olurdu" diye konuştu

YARGIYA GİTSİN!
Hasan Palaz'ı görevden alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da iddiaya tepki gösterdi. Işık, "Böyle bir iddiayla bağlantı kurulması çirkin. Öyle bir şey benim bilgim dahilinde değil. Yol böyle bir şey. Kaldı ki eğer böyle bir iddiası varsa, bunu yargıya taşımak zorunda. Bu kendine kendine bir meşruiyet alanı oluşturma girişimi... Kesinlikle doğru bulmuyorum" dedi.

DİKKAT DAĞITMA ÇABASI
Başbakanlık ofisine konulan böcekle ilgili olay, Fethullah Gülen'in telefon kayıtlarına da yansımıştı. Gülen'le böcek konusuyla ilgili görüşen kişi, ABD'nin Almanya'yı dinlediğinin ortaya çıkmasını hatırlatarak, 'Başbakan'ın da böyle bir böcek iddiası çıkmıştı. 'Amerika Almanya'yı dinliyor, ABD herkesi dinliyor' diye. Böyle bir haber yapmanın faydası olur mu efendim?' diye soruyor. Fethullah Gülen ise "Geç... Amerika'yla da aramızı çok bozmamamız lazım. Başkaları ne derse desin biz demeyelim" şeklinde talimat veriyor...