Paralel yapı kendi adamını kurban etti

Fethullah Gülen’e yakınlığını itiraf ettiği ses kayıtları ortaya çıkan, Cemaat adına iş bitiren Süleyman Hamit Müftigil Cemaat tarafından ortada bırakıldı.

Giriş Tarihi 05 Şubat 2014, 00:00 Güncelleme 05 Şubat 2014, 17:51
Paralel yapı kendi adamını kurban etti

İÇİNDEKİLER

İnternete düşen ses kayıtlarında Sözcü gazetesi muhabirine bomba açıklamalar yapan sesin sahibi olduğu söylenen Süleyman Hamit Müftigil'e karşı paralel yapı linç kampanyası başlattı.

"İstesem tuzluğu bile milletvekili seçtiririm, AK Parti'den 78 vekili istifa ettireceğiz, PKK ile çatışmalar yeniden başlayacak" gibi kan donduracak sözleri kullandığı iddia edilen Süleyman Hilmi Müftigil, deşifre olunca paralel yapının medya organları tarafından direkt ortada bırakıldı ve karakteriyle ilgili suikast haberleri yayınlanmaya başlandı.

Paralel medyada "Kazakistan'da Türk Büyükelçilik binasının yapımını üstlenen Yapı Kz İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Hamit Müftigil'in çoğu Türk, yüzlerce işadamını dolandırdığı ve daha sonra ortadan kaybolduğu iddia edildi." şeklinde haberleri ortalığa döküldü.

Paralel yapının İsrail bağlantılı lobiler ve finans işlerinden sorumlu yöneticisi olduğu iddia edilen Müftigil'e yönelik başlatılan linç kampanyasıyla örgütün, bugüne kadar düşmanları için uygulandığı operasyon yöntemlerini kendi adamları için de kullanabildiği ortaya çıktı.