Cemaat medyası ne yalan söyleyeceğini şaşırdı!

Cemaat medyası son ses kayıtlarından sonra ne yalan söyleyeceğini şaşırdı. Bank Asya'dan yüklü miktarda krediler çektiği ortaya çıkan ve Cemaat ile bağlantısını apaçık bir şekilde itiraf eden Süleyman Müftigil'in açıklamalarını çarpıtmak için her yola başvuruyor.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2014, 00:00 Güncelleme 04 Şubat 2014, 22:21
Cemaat medyası ne yalan söyleyeceğini şaşırdı!

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen Cemaati'ne bağlı medya, Zaman Gazetesinde yer alan "Süleyman komplosu çöktü" başlıklı bir haberle adeta okuyucularıyla dalga geçti. Malum medya organları insan aklını hiçe sayan çocukların bile inanmayacakları türde yalanları peşpeşe sıraladılar.

İŞKEMBEDEN SALLAMA ZAMAN'I!
Meşhur nam-ı diğer Tuzlukçu Süleyman Abi'nin avukatının açıklamalarına yer veren Zaman Gazetesi güya kendince bütün bir ses kaydını iddiaları çürütmüş oldu. Oysa Tuzlukçu Süleyman'ın savunması özrü kabahatinden büyükmüş dedirtti... İddiaları açığa çıkarmayı bırakın bir mizah dergisine konu olabilecek nitelikte bir yığın malzeme çıktı açıklama metninin içinden...

Yalancılık Zaman'ıYalancılık Zaman'ı

"CEMAAT'TEN YALANLA TALİMATI"
Cemaat yetkililerinden yalanlama talimatı aldığı herhalinden belli olan Müftigil ve avukatının "Cemaat ile ilgimiz var evet hükümeti devirmek istedik" gibi bir açıklama yapmasını kimse beklemiyordu zaten... Ciddi suç unsuru taşıyan ses kayıtlarının içeriğini sullandırmayı kendisine vazife olarak gören Cemaat ne yapsa da kimseyi inandıramıyor.

"SES KAYITLARINI ÇARPITMAK İÇİN HER YOLU DENİYORLAR"
Cemaat medyası ses kayıtlarındaki ciddi iddiaları reddetmek için her yolu denese de her hileye başvursa da her şeyin ayan beyan anlatıldığı o ses kayıtları güme gitmesi söz konusu değil.

Cemaat dağılıyorCemaat dağılıyor

"GÜLEN CEMAATİ'NİN SON ÇIRPINIŞLARI"
Haliyle Cemaat medyası tarafından yapılan her açıklama her saçma haber güldürmekten başka bir işe yaramıyor. Yapmaya çalıştıkları her şey son saatlerini yaşayan kara vurmuş bir sazanın çırpınışlarından başka bir şey değil... Cemaat çırpındıkça batıyor kurtuluşu yok. Kirli gerçeklerin üstünü daha fazla örtemezler...



"SÜLEYMAN ABİ'NİN AVUKATI GÜLDÜRDÜ"
Avukatının yaptığı açıklamayla Süleyman Hamit Müftigil'le cemaatin ilişkisini reddeden cemaat medyasındaki haberde yer alan şu ifadeler yalancılığın bu kadarına da pes artık dedirtti:

"İlk başlarda ses kayıtlarını ciddiye almadık. Kayıtların tamamı montajlama. Uzun konuşmaların kesilip, parça parça birleştirme yoluyla elde edilen konuşmalar. Müvekkilim, bazı konuşmaların tamamının kendisine ait olmadığını söyledi. Aslında, ciddiye alınacak şeyler değildi. Görüntüler, daha sonrasında yazılı ve görsel medyada fazlasıyla yer bulmaya başladı. En sonunda Sayın Başbakan da bu konuşmalara değindikten sonra yasal yollara başvurma kararı aldık. Müvekkilim görüşmelerini Skype aracılığıyla yapıyor. Yayınlanan görüşmelerin çoğu, ya şoförüyle ya da mühendisleriyle yaptığı konuşma. Bu görüşmeler de parça parça birleştirilmiştir. Konuşmaların bir kısmı geçen yıl, bir kısmı ocak ayında yapılmış."

Beyin yıkamaBeyin yıkama

MEĞER GÜNEYDEKİ ÜLKE İSRAİL DEĞİLMİŞ TABİ YERSEN!
Müftigil'in telefon konuşmalarında geçen 'güneyde sevdiğim ülke' sözüne de değinen Tanrıseven, "Kendisi dindar olduğu için 'Güneydeki sevdiğim ülke' dediği Suudi Arabistan'dır. Sevdiğim ülke deyince nasıl İsrail'e çekiyorlar? Nasıl Yahudi diyorlar? Anlam veremiyorum. Cevap vermeye bile gerek yok."

SES KAYITLARI CEMAATİ VE MÜFTİGİL'İ YALANLIYOR!
Şu sözleri söyleyen, "Güneydeki sevdiğim ülke" diye kasdettiğinin Suudi Arabistan olduğunu iddia edecek kadar yalana sarılanlara o ses kaydında "Güneydeki ülke"den nasıl söz edildiğini bir kez daha hatırlatalım.

Gülen iktidar hastasıGülen iktidar hastası

"17 ARALIK'I ÖNCEDEN BİLEN TUZLUKÇU SÜLEYMAN ABİ"
ABD'de Gülen'in en yakınındaki kişilerden biri olan Süleyman Hamit Müftigil, 21 Ekim 2013'de Sözcü gazetesi muhabiriyle telefon görüşmesi yapıyor. Görüşme kaydından Müftigil'in 17 Aralık operasyonlarını önceden bildiği anlaşılıyor.

Muhabirin, "O zaman şurda 1-2 ay var. Yılbaşından önce göreceğiz zaten" sözüne Müftgil'in, "Yılbaşına kalmaz" karşılığını vermesi dikkat çekiyor. Müftigil, Orhan adlı kişiyle yaptığı görüşmede ise Türkiye siyasetine nasıl yön vereceklerini anlatıyor.

İmamın ev sahibini tanımadılarİmamın ev sahibini tanımadılar

İşte o diyaloglar. 17 Aralık 2013. Operasyonların yapıldığı gün:

SÜLEYMAN: Nisan'dan sonra bakanları, milletvekilleri biz belirleyeceğiz.
ORHAN: Türkiye'yi biliyor musun?
SÜLEYMAN: Bunlar iyi günler. Senaryoyu biz yazacağız.
ORHAN: Ağaoğlu'ndan Emrullah Turanlı'ya kadar. 7-8 kişi de var.
SÜLEYMAN: Bu iş hükümeti yıkacak. Bahri Uğraş, TEB'den Hasan Çolakoğlu ve 3 kişi'yi buraya getirdim. İstikbal Mobilya Kayseri, HES Kablo, Garanti Bankası yüzde yüz destek. Genç Parti var ya onu aldılar. İçi düzenlendi. Bayramdan sonra ayın 25-26'sında (Kurban Bayramı) resmi müracaatı yapılacak. 78 milletvekili AK Parti'den ayrılıp buraya girmeye hazır. Erken seçim gözüküyor. O kişiyle (Gülen) bağlantıda olduğum cemiyetler arasındaki koordinasyonu sağladım. Taşı, tuzluğu koysam onu vekil yaptırırım.

Kripto alarmıKripto alarmı

Müftigil, 20 Ekim 2013'de de Ahmet Sürücü adlı kişiyle, Pensilvanya'nın yeni parti oluşumunu konuşuyor.

AHMET: Oluşum var mı orda?
SÜLEYMAN: Var. Abdullah Bey sonuna kadar orda kalacak. Temmuz'da süresi doluyor. Onlar bununla rakip seçime girecek. Hesaplar da şu. Hizmetin yüzde 8'i var. AK Parti'de Tayyip karşıtı yüzde 15 var. CHP, MHP oradan buradan gelen liberal tipler var. ANAP'ın ilk zamanını izleyen tipler var. Yüzde 58 civarında oy. Topladığında buna geliyor.

Panik odasıPanik odası

Müftigil, 20 Ekim 2013'de Sözcü muhabirine, Gülen örgütünün ortaklık ettiği dış güçlerle birlikte, Öcalan'ı bertaraf edip barış sürecini sonlandırma ve Türkiye'yi kan gölüne çevirme projesini şöyle anlatıyor:

SÜLEYMAN: Pazartesi Washington'da BDP'nin ABD bürosu açılıyor. Selahattin Demirtaş ve bütün Kürt diasporası oraya geliyor. İmralı'dakinin karşısında olan dünyadaki herkes oraya geliyor. Bunlara bizim güneyde bir ülke var ya hani benim sevdiğim ülke (İsrail), onlar da destek oluyor. Burada üçlü, yani güneydeki ülke (İsrail), ABD ve bizim Kürt kardeşlerimiz, birlikte bir dayanışmayı organize edecekler. İmralı'nın hükmü bitti.
MUHABİR: Ne demek bitti. Allah Allah...
SÜLEYMAN: Bundan sonra silahlı ve çatışmalı bir dönem geliyor. Çünkü hapiste olduğu için yandaş olmak zorunda. (Öcalan)
MUHABİR: Yani dağdakiler Apo'yla ipi koparıyor.
SÜLEYMAN: Barzani, Salih Müslim'in Kuzey Irak'a gitmesini engelledi. Bunun sonucunda da Barzani'yi bertaraf edecekler.
MUHABİR: O zaman Türkiye'deki hareketlilik artacak.
SÜLEYMAN: Bunlar Türkiye'yi uyutmuş. Halk aptal.
MUHABİR: Tren, vagon yolculuk ne oldu.
SÜLEYMAN: Devam ediyor.
MUHABİR: Geri adım yok yani.
SÜLEYMAN: Yok ya. Onun (Erdoğan'ın) bertaraf edilmesi şart.

Başbakan'dan önemli açıklamalarBaşbakan'dan önemli açıklamalar

Müftügil Sözcü muhabirine 3 Aralık 2013'teki görüşmede üst düzey bir kişiyle yaptığı otel alma işlemini de anlatıyor:

SÖZCÜ MUHABİRİ: Washington'daki görüşme nasıl geçti?
S.H. MÜFTİGİL: Otel, Beyaz Saray'ın tam karşısında. Bana bu otel teklifini yapan adamla 2.5 saat görüştüm. Dünya tarihinde onunla bu kadar süre yüzyüze görüşen üçüncü adam yoktur.