İşte kasabın son marifeti

Esad'ın askerlerinin 13 Mart 2013'te işkenceyle öldürüp nehre attığı Suriyeliler'e dair yeni kanıtlar bulundu. Aralarında çocuk ile yaşlıların da olduğu 220 sivile ait yeni fotoğraf ve görüntüler ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2014 Güncelleme 29 Ocak 2014, 01:56
İşte kasabın son marifeti

İÇİNDEKİLER

Suriye savaşını bititmek için rejim temsilcileri ile muhalifleri arasında Cenevre'de 5 gündür süren müzakerelerde dün yine önemli bir gelişme sağlanamadı. Cenevre-2 Konferansı'nın devam ettiği sırada ise Suriye'den savaş suçlarına dair yeni deliller ortaya çıktı.

SAVAŞ SUÇU YİNE KANITLANDI
Geçen hafta, Suriye'de Esad rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgeleyen fotoğrafları yayınlayan Anadolu Ajansı (AA), bu kez de Halep'te benzer bir vahşetin görüntülerine ulaştı. Son görüntülerin, Halep'te Esad güçleri tarafından 29 Ocak -15 Mart 2013 tarihleri arasında işkence ile öldürüldükten sonra cesetleri Küveys Nehri'ne atılan ve aralarında çocukların da bulunduğu 220 sivile ait olduğu tespit edildi.

HAVADAN ÖLÜM YAĞDI...
Görüntüleri AA'ya ulaştıran Suriye Adalet Enstitüsü Müdürü Havran, "Bunların Esad rejimi tarafından işlenen savaş suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suç" kapsamında değerlendirileceğini söyledi. AA, görüntülerin çoğunun yayınlanamayacak durumda olması nedeniyle katliama dair sadece iki kare fotoğraf ve çok kısa bir görüntü yayınlama kararı aldı. Öte yandan Esad rejimi dün Halep'e varil bombası yağdırdı. Kanlı saldırıda tam 22 kişi hayatını kaybetti.