Şen gittim yaslı döndüm

Türkiye; 9'u öğrenci 11 kişinin öldüğü, 31 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazayla sarsıldı. Erciyes Dağı gezisinden dönen öğrencileri taşıyan midibüsün, bin 600 liralık kar lastiği takmaması feci sonu hazırladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2013 Güncelleme 23 Aralık 2013, 00:00
Şen gittim yaslı döndüm

İÇİNDEKİLER

Kayseri'de 9'u öğrenci 11 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazayla ilgili savcılık soruşturma başlatırken; kazaya bir dizi ihmaller zincirinin neden olduğu ortaya çıktı. Midibüsün yolcu taşıma belgesi olmadığı, zorunlu olmasına rağmen kış lastiği bulunmadığı ve 2 yıldır da muayenesinin yapılmadığı belirlendi. Bin 600 lira maliyetten kaçıp takılmayan kar lastikleri 11 cana mal oldu. Kazanın yaşandığı Hacılar ilçesini Erciyes'e bağlayan yolda karlanma ve buzlanmanın çok sık yaşandığı belirtildi.

YARDIMA KOŞARKEN ÖLDÜLER
Niğde'den Erciyes Dağı'nda kayak yapmak için giden üniversiteli gençlerin faciayla biten kazası yürekleri dağladı. Niğde Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve Meslek Yüksek Okullarında okuyan öğrencilerin içinde bulunduğu Durmuş Ozan yönetimindeki midibüs, dönüş yolunda önce bir evin duvarına çarptı daha sonra devrildi. Kaza yerinde tam bir can pazarı yaşanırken, yine üniversitelileri taşıyan Adem Akpınar'ın kullandığı bir diğer minibüs, yardıma giden vatandaşlara ve ambulans şoförüne çarptı. Coşkun Coşkun ve Celal Coşkun adlı kuzenler de öğrenciler gibi can verdi. İki kuzen dün Kayseri'de toprağa verildi. Korkunç kaza Niğde'yi ve üniversiteyi de yasa boğdu. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, çok üzgün olduklarını belirterek, "Öğrenciler kendi organizasyonları ile bir günlüğüne eğlenmek için bu turu gerçekleştirmiş" dedi. Niğde Üniversitesi öğrencileri de ölen arkadaşları için yürüyüş düzenledi. Bin 500 öğrenci kazaya ihmalin yol açtığını haykırdı.

YÜREK YAKAN HAYATLAR
Kazada ölenlerin hayat hikayeleri ise yürek burkuyor. Kazada kızkardeşi Gamze ile birlikte can veren ve dün Konya'da toprağa verilen Çiğdem Gürbüzoğlu'nun Niğde'de öğrenim gördüğü ve Ereğli'de lisede okuyan kardeşi Gamze'yi de geziye çağırdığı ortaya çıktı. Genç kızın burslu okuduğu belirtildi. Bir başka kaza kurbanı Niğde Üniversitesi Çevre Temizliği ve Denetimi öğrencisi Altay Bahadır Utar'ın ise dereceyle okula girdiği ve derslerinde çok başarılı olduğu belirtildi.

ISRARLARA DAYANAMADI
Tuğba Çanlı'nın geziye katılmak istemediği ancak arkadaşlarının yoğun ısrarı sonucu son dakikada karar değiştirip midibüse bindiği ortaya çıktı. Kazada ölen öğrencilerden Ebru Salmanoğlu Hatay'da, Melike Velioğlu da Adana'da toprağa verildi.

Ali ALTUNDAŞ / Hayrettin YENEL