Müslüman bedduaya amin demez

Fethullah Gülen'in sohbetinde beddua etmesi sevenlerini de, onu eleştirenleri de çok üzdü.

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Müslüman bedduaya amin demez
17 Aralık operasyonunun arkasında Gülen cemaatinin bulunduğu iddiası üzerine Fethullah Gülen önceki gece yaptığı sohbette bu konuya değindi. Gülen'in sohbetinde "Bizi de onların içinde görerek diyorum. Yaptıkları şey Kur'an'ın temel disiplinlerine aykırıysa İslam'ın hukukuna aykırıysa, modern hukuka aykırıysa,günümüz demokratik telakkilere aykırıysa; Allah bizi de onları da yerlerin dibine batırsın, evlerine ateş salsın, yuvalarını başlarına yıksın.Ama öyle değilse, hırsızı görmeden hırsızı yakalayanın üzerine gidenler, cinayeti görmeyip de masum insanlara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlar. Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın, birliklerini bozsun, duygularını sinelerinde bıraksın, önlerini kessin, bir şey olmaya imkan vermesin. Şimdiye kadar dememiştim, demeden edemedim" diyerek beddua okudu. Bu sözler özellikle sosyal medyada büyük yankı bulurken 15 Mart 2007 tarihinde Fethullah Gülen'in bir başka sohbetindekişu sözler de akıllara geldi:

ALLAH'A HAVALE EDİN
Netice olarak, Allah'a havale etmede bir mahzur olmadığını, yapılan beddualara da âmin demememiz gerektiğini,ikisinin birbirinden ayrıldığını ve mü'mine yaraşan hususun dua etmek olduğunu söyleyebiliriz. İşin içinden çıkamadığımız durumlarda, Allah'a havale etmek de bir yol olarak kullanılabilir. Zira Müslüman'ın tel'ine ve bedduaya "âmin" demesi asla doğru değildir.

HERKES ÇOK ÜZÜLDÜ
Fethullah Gülen'in sohbetinde yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine beddualar etmesi Müslümanları üzerken, sosyal medyada da konuyla ilgili birçok yorum yapıldı. İşte o yorumlar.
Müslüman bedduaya amin demez-1 Daha önce de 'Gerekirse hakimler kiralayın' diyerek rüşvete icazet vermemiş miydi?
Müslüman bedduaya amin demez-2 Taif'te mübarek dişleri kırıldı Efendimizin. Taşladılar mübarek bedenini. Asla beddua etmedi.
Müslüman bedduaya amin demez-3 Beddua en son başvurulan şeydir. Peygamber beddua etmeyiniz buyuruyor. Bizim geleneğimizde yoktur.
Müslüman bedduaya amin demez-4 Bu beddua Gazze'de çocukların üzerine bomba yağdıranlara, Arakan'da insanları diri diri yakanlara yapılmadı.
Müslüman bedduaya amin demez-5 Üstad Bediüzzaman, kendisinin cezasına kalem kıran hakimlere dahi beddua değil dua ederdi.
Müslüman bedduaya amin demez-6 Kemalistler Gülen'in beddua videosunu, Gülenciler de Yılmaz Özdil yazısını paylaşıyor. Ortalık panayır.
Müslüman bedduaya amin demez-7 Hoca beddua edince talebesinden gelen yorum: Sıkıysa amin desene... Böyle Allah'a yakarış üslubu üstüne dilim lal oldu... n Siyasi emelleriniz var. O halde 'beddua ayinleri' düzenleyeceğinize parti kurun. İttihatçılar bile bunu yaptı. n Hiçbir zaman bedduaya amin dememiş bir insana beddua ettirenler düşünsün!
Müslüman bedduaya amin demez-8 Unutulmasın! Beddua değil! Kuran'daki bir düstur... Ahitleşme...




Günün Manşetleri

Tüm Manşetler