28 Şubat tahliyelerinde onun parmağı mı var?

28 Şubat tahliyelerinde Fethullah Gülen ile ilgili şok bir ayrıntı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 20 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 20 Aralık 2013, 02:30
28 Şubat tahliyelerinde onun parmağı mı var?

İÇİNDEKİLER

28 Şubat davasında peş peşe gelen tahliyelerden sonra Fethullah Gülen ile ilgili yer alan bir haber Türkiye'deki siyasi gündemi derinden sarsacak nitelikte. Son dönemde sahneye konan kirli senaryoların perde arkasını aralıyor.

BEN OLSAM HEPSİNİ BIRAKIRDIM DEDİ!
Tam bir ay önce Fethullah Gülen, Balyoz, Ergenekon ve 28 Şubat davalarından yargılanan generaller için "Bana dokunan bir yanı vardı, yaşlı başlı adamlar böyle orada hesap verince ciğerim yanıyor benim. Elimde bir imkan olsa, ben onların hepsine serbestsiniz derim" dedi.

Bugün 28 Şubat davasında ne kadar tutuklu general varsa hepsi serbest bırakıldı, dava resmen bitirildi.

DAVADA TUTUKLU KİMSE KALMADI!
28 Şubat Davasında, aralarında Çevik Bir'in de bulunduğu tutuklu 5 sanığın, adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyar Köksal, heyeti tutuklu sanıklar dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, dönemin Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Kenan Deniz ve emekli Tuğgeneral İdris Koralp'in adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verildiğini açıkladı.

Bu karara "delillerin karartılma ihtimalinin olmaması, sanıkların tutuklulukta kaldıkları süreler" gösterildi.

Sanıklara, adli kontrol kapsamında yurtdışına çıkış yasağı ile 15 günde bir karakola imza atma şartı getirildi.

Sanıklardan, Balyoz Davası kapsamında hükmen tutuklu bulunan Çetin Doğan dışındakiler, Sincan Cezaevinden tahliye edilecekler.